Целият свят е в свещена война с коронавируса, а ПРАС-ПРЕС

...
Целият свят е в свещена война с коронавируса, а ПРАС-ПРЕС
Коментари Харесай

Корона Глобус: Бай Дончо не може да се почеше, Путин може и да може

Целият свят е в свещена война с ковид, а ПРАС-ПРЕС както постоянно е на първа линия със сведения от фронта по цялото земно кълбо.
Започваме прегледа от най-високото място - президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който има толкоз дълга вратовръзка, че на нея могат да се наредят вируси за цяла Аляска, Камчатка и Чукотка (примерно).
Като елементарните жители и селяни по целия непретенциозен свят - и Тръмп страда със същите страдания от целесъобразния лист за предотвратяване от инфекцията. Президентът се оплака, че не може да си почеше носа и това му предизвиква дискомфорт.
Докато ситуацията с короната още не беше пандемично, Тръмп инициира без да пита една интервенция против иранския генерал-главорез Сюлеймани. Американските служби унищожиха генерала, което докара до разтягане на връзките с Иран, последва боен отговор против американски бази в Ирак и опит за ограничение на пълномощията на президента посредством маневри на демократите в Сената. Сенаторите се пробваха да лимитират президента в неприятния му табиет да си чеше геополитическите зарзали с Военно-промишления комплекс.
Правомощията на президента Тръмп не бяха лимитирани, само че пък поради ковид той самичък се отхвърли да дава отговор с експанзия против Иран, тъй като иранците са едни от най-засегнатите от ковид и съгласно Тръмп не би било хуманно в този момент да ги тормози и с американското оръжие.
Отделно от това той настойчиво назовава вируса “китайски ”, до момента в който китайските сътрудници пък стартират версия, че болестта в Китай тръгнала от американци.
В последните дни много полувоенни маневри се започнаха и на фармацевтичния фронт. Френски министър посочи преимуществата на едно лекарство и разгласи друго за неуместно - Германия публично назова това “фалшива вест ” и стана ясно, че в действителност политици са се намесили в неприключил теоретичен спор.
В други краища на света и близките села политиците се попочесват, съгласно каквато им е средата.
Орбан си разгласи публична тирания, до момента в който пребори вируса в Унгария, по улиците на Барселона се разхожда Националната армия и не дават даже по плажа да се разхождаш (забрави за индепенденция, Каталуния). В Южна Корея тестват надали не цялото население, до момента в който в Северна Ким Чен Ун - по навика на своя разум - и да откри някой човек с вирус, никой повече няма види и чуе нищо за този несретник.
Въпреки големите триумфи на Пхенян в битката с короната - и Тръмп, и Путин публично предложиха помощ на своя другар Ким. Путин прочее изпрати хора и запаси в Италия да оказват помощ и там, а в Руската федерация се вкарват ограничаващи ограничения, само че като цяло към момента се приема, че огромната страна е едва наранена.
Интересно ще стане, когато Путин почне да оказва помощ по-настойчиво на самостоятелна Украйна, за какво не и на Беларус!
Немалко хора извадиха и “ефективни решения ”, “хапче, което сигурно оказва помощ ”. Имаше и къси военни дейности по линията “Мажино ” - Генерал Парацетамол против Маршал Ибупрофен.
Но с изключение на всички други лечители, шамани и фармацевти, интензивно на фронта против ковид се изправи и Волен Сидеров - по партийната телевизия в последно време той дава дълги изявленията с кашпировски ударения, в които споделя, че от години се пробва да записва съответно лекарство против ковид, само че среща компликации. Имало някакъв доста ефикасен препарат, който се употребява сполучливо във ветеринарната медицина и с него можем да сме героите на деня.
Последния изобретател, на който попаднах, беше Доналд Тръмп - той разгласи във фейсбука си, че американската организация по медикаментите “преместила планини ” и най-сетне има дейно лекарство - написа го с огромни букви, като сподели имидиътли да се вкарва, тъй като хората умират и Бог да ни благослови.
Зачудих се за какво тоя фейсбук-статус не провокира международен екстаз - пък то “откритието ” било към този момент намерено от китайците, от СЗО, и ген. Мутафчийски много преди Тръмп. Даже Домусчиев го знае от преди Тръмп и разгласи, че с такова се лекува.
И въпреки всичко Тръмп, че и Путин, да не споделяме Ким Чен Ун - несъмнено са по-разумни от Българската православна черква, която продължава да събира миряни, да им раздава кръста за целуване, че то като си имаш корони, дай малко и на близък!
 
Автор: Франсис Фукушима-Хашимото, Прас Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР