Целият екип на Отделението по образна диагностика към Многопрофилната болница

...
Целият екип на Отделението по образна диагностика към Многопрофилната болница
Коментари Харесай

Целият екип на рентгеновото отделение напуска врачанската болница

Целият екип на Отделението по образна диагностика към Многопрофилната болница във Враца напуща здравното заведение. Това стана ясно през днешния ден по време на митинга на експертите по здравни грижи.

Причината, която е посочена в заявките за овакантяване е забавени заплати, защото и все още медиците не са получили заплатите си за януари. Всъщност обаче аргументите са доста като се стартира от неналичието на задоволително фрагменти и се приключи с неприятните условия на труд.

Капката, която преляла чашата на търпението на 12-членния екип на рентгеновото поделение във врачанската болница, е това, че в този вторник се счупил и единственият стационарен рентген.
 Протестът във Враца Дарик - Враца
“През него минават над 90 % от пациентите. С джука заповед от управлението ни беше разпоредено да вършим всички рентгенови фотоси с мобилния рентген, което първо е невероятно и второ сме подложени на доста мощно облъчване, тъй като сме в непосредствена непосредственост до апарата, без отбрана сред нас и него. Въпросът не е единствено за забавеното следващо възнаграждение. -->

Въпросът е, че просто по този начин не се работи. Ние въпреки всичко се занимаваме с здравна активност, а не сме продавачи в магазин ”, сподели за “Дарик ” доктор Радина Антова, краткотрайно завеждащ Отделението по образна диагностика.
 Протестът във Враца. Дарик - Враца
Над 100 бяха медицинските експерти във Враца, които през днешния ден се включиха в митинга за повишение на работните заплати в бранша. Те упорстват за почтено възнаграждение, тъй като е неприемливо медицинските сестри да вземат минимални работни заплати , колкото получават санитарките. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР