Цели села са откъснати от света, кметове описват ситуацията като

...
Цели села са откъснати от света, кметове описват ситуацията като
Коментари Харесай

Порои и наводнения: бедствие в Карловско


Цели села са откъснати от света, кметове разказват обстановката като трагична: наводнения потопиха къщи, пътища и мостове в Карловско.

Първоначално бе обявено, че съгласно непотвърдена информация жена е починала в село Богдан, което е едно от пострадалите села в Карловско. По-късно информацията бе опровергана: въпросната стара жена не е починала, а е била сполучливо евакуирана.
Редакцията предлага
Село Богдан е откъснато от света поради преливане на преминаващата през селото река. Тя е приток на Стряма, която сега е станала по-голяма от Марица. Мостовете в селото са недостъпни - единият е под вода, другият е изцяло отвеян от придошлите талази. В момента в Богдан са блокирани и екипи на Българска национална телевизия и БНР.

В западната част на община Карлово е оповестено отчасти бедствено състояние поради наводнени къщи в редица села. Преди дни Карлово още веднъж разгласи отчасти бедствено състояние поради пороен дъжд.

Директорът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Николай Николов разяснява, че цялостна евакуация на най-засегнатите обитаеми места не може да се организира. " В момента напътствията са тези хора, които са затворени в къщите, да се качат на високите етажи, където краткотрайно да опазят живота си ", сподели още Николов. Той добави, че от всички области идват спасители и лодки. Помагат водолази, алпинисти и военни.

Предприятието " Вазовски машиностроителни фабрики " (ВМЗ) също е потърпевшо от проливните дъждове от тази нощ. Има наводнени складови пространства и индустриални цехове. Електричеството е спряно на индустриалната част в Сопот, с цел да не се допусне повреда. В Копривщица реката също е преляла, само че към този момент не е оповестено бедствено състояние.

Последна актуализация в 13:30 часа.

Разгледайте и тази фотогалерия:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР