Царят казваше: Редки са ни керемидите, напича по главатаДадох куче

...
Царят казваше: Редки са ни керемидите, напича по главатаДадох куче
Коментари Харесай

60 крилати фрази на Бойко Борисов

Царят споделяше: Редки са ни керемидите, напича по главата Дадох куче на Доган, а то му изяде пауните
Днес, 13 юни 2019 година министър председателят Бойко Борисов означи своя 60-и празник. През последните 18 години той е във властта - основен секретар на Министерство на вътрешните работи, кмет на София, водач на ГЕРБ, три пъти министър-председател. За това време той е политикът, приказвал най-вече пред хората. " Стандарт " с усмивка подбра 60 от неговите крилати изречения.

1. Българската политика е лайно в целофан

2. Всичко читаво в България работи за частния бранш, в държавния са единствено кратуни.

3. На малко прасе и нов шеф в никакъв случай не се веселя.

4. За какво ти е да ставаш министър председател на обран бостан?

5. Живков и царя са ми като два университета. В една тематика и двамата бяха доста единни, че България и страната са над всичко.

6. За да ме подберат и Тодор Живков, и царят, да ми се доверят, значи все някакви качества имам.

7. Пари си имах още в " Ипон " като бях. Предостатъчни са ми.

8. От царя научих доста неща. Като стартира от най-елементарните, като отидеш някъде, не би трябвало да покажеш, че си гладен.

9. 20-30 търтеи тормозят страната. Каквато и да е цената, ще я платя и тези хора ще ги вкарам в пандиза.

10. До индивида – камера, единствено това взема решение до дъно въпроса с контрабандата.

11. Ако не ме бяха изгонили като основен секретар, още щях да си марширувам по плаца.

12. Ако бъда определен за кмет, за две години София ще замязя на Мюнхен и Виена.

13. Отсега желая да чакате с метли и снегорини, като падне снежинка, да я хващате във въздуха! Ако прочета: „ Снегът отново ги изненада ”, ще бъда доста сърдит ”

14. По-добре да го вдигаш, в сравнение с да ти пада... рейтингът

15. Оставих на София блажна пица с шунка. Докато пицата на страната е продънена и даже без маслинка.
 
16. На празници седнал съм самичък като куче горе в “Бояна ” и виждам футбол.

17. Във всяко сако имам лентички. Като магьосник съм.

18. До 2016 година ще нарязвам ленти и ще върша първи копки на обекти. След това може и да ми омръзне.

19 . Дянков е моето слънчице в този момент - в случай че откри пари и за всичките промени...

20. И най-много като потеглих за емира, погледнах, виждам си го, Трайков се пече на плажа...

21 . Анна-Мария Борисова я открих на един разклон. Поговорих с нея към половин час, почти разбрах какво мисли. Има тежък темперамент, мъчно отзивчива, подобен човек ми би трябвало.

22. Чуя ли “Конгретюлейшън, Борисов ”, и спирам да чувам.

23. Цял ден ядоха кюфтета, пиха кафета, кикотиха се по коридорите. Когато аз приказвах имаше двама-трима души в залата (б.р. пленарната зала на парламента). Отишъл съм аз, четем, стои цялото държавно управление, чакаме въпроси, спор, а тях ги няма - ядат кюфтаци!

24. Аз предлагам, до момента в който не пристигна Станишев, да прекратим разглеждането, да може да се наспинка това момченце.

25. Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни привички, няма други да му заплащат лекуването.

26 . Аз влязох в избори с 90% рейтинг. Да не кажа, че в случай че бях вързал магаре за народен представител – те щяха да го изберат.

27 . Да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш.

28. Дадох куче на Доган, а то му изяде пауните.

29 . В пъкъла към българския котел не поставят дяволи, тъй като сами се теглим надолу.

30 . Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, в случай че беше жив.

31. Идвам, виждам и давам още пари!

32. Нас всички ни хвалят и ни благославят, че сме сложили акцента върху Западните Балкани. От Париж до Берлин и от Белия дом до Москва споделят какъв брой добре сме се справили.

33. Патриархът с мюфтията, до момента в който седят дружно и могат да си приказват, можем да сме спокойни за етническия мир и приемливост. Това ми е значимо, всичко останало ще го наредим.

34. В момента външният дълг ни е най-ниският 18,7%. Как успяхме да платим за двата реактора в Белене, от кое място събрахме пари да платим на всички инвеститори в КТБ, от кое място събрахме пари да се усилят с по 10% всички заплати, да не приказваме за Министерство на вътрешните работи и за учителите.

35. Не мога да схвана по какъв начин при всяка своя командировка президентът постоянно кани министри. Те му провеждат бизнес форумите, вземат участие там. Прекрасно минават. Поне за наслада в чужбина не се излагаме, а като пристигна тук споделя, че министрите са корумпирани. Като са корумпирани - не ги взимайте.

36. Съветът ми към Румен Радев е да не слуша беквокалите си

37 . Бедността не е грях, когато взимаш 11 хиляди лева заплата (б.р. за заплатата на президента Румен Радев).

38. За какво създадохме ГЕРБ и когато го създадохме, в какви условия го създадохме. Тогава нашите съперници бяха министри, първи дами и народът по всякакъв начин искаше да се отърве от тях и избраха нас.

39. Обичам ви, само че това не е даденост

40. Българска социалистическа партия с толкоз провалени политици ни приближават и в случай че не ви светне алената лампа, аз ще ви светна синя.

41. Не може в Ямбол или Плевен да създадем всичко и да не спечелим изборите. В Плевен нямаше даже канализация.

42. Много безшумно тук. Няма кой към този момент да ни се смее в този момент за тадуф-тадуф. Тишина. Всички прави би трябвало да станат по този начин. Така ще качим хората на влака. Четеш си брошура и за нула време пристигаш, за където си тръгнал.

43. Аз Цветанов си го обичам като дете, доста години е около мен. Като министър си заложи главата против Хизбула и групировки у нас. Майка ми, обаче, споделяше – внимавай дете да не сложиш лъжицата катран в кацата с мед, той това направи. С това нещо заличи всичко положително, което е направил.

44. Къща за посетители при нас - обвиняване и 100 хиляди лв. гаранция, а при другите 3 къщи в фамилията и нищо.

45. Яд ме е, грешката е моя, тъй като нито един път не отидох на посетители на един мой министър, кмет, регионален шеф... Ако бях отишъл, щях да видя и да разкрия нещата доста по-рано.

46. Идва ми да взема един чук и да троша покриви и тераси

47. Аз съм се родил, пребивавам и ще умра в къщата си в Банкя, която знаят всички. Не съм разрешил един лев да се даде там, където аз населявам. А за местата, където живеят президентите, се направиха доста поправки.

48. Всичко хубаво в тая страна сме го създали ние, те не могат да го боядисат - от метрото до Северната дъга, Тракия, Марица, Струма

49. Думите отлитат, издигнатото остава.

50 . Ако би трябвало да създадат държавно управление, с техните хора ще се изпоядат. Те там се ненавиждат един различен.

51. Няма нито един български  общественик, който да е приет приживе. Нито един. Че даже и царете ни, ние не знаем къде са заровени, има убити и предадени. Аз съм наясно с всичко това. Не ме е боязън, че ще бъда непризнат. Ние обаче сме създали доста неща, които ще останат, като се махнат гадните неща.

52 . Искам да благодаря на свободните медии в България, които със своите следствия демонстрираха доста недъзи. Те демонстрираха и че са свободни.

53 . Моята борба не е да си връщам партията от някого, тъй като аз съм я основал и тук спор няма. Въпросът не е по какъв начин партията да продължи без Цветанов, а по какъв начин да продължи без Борисов. И сега, в който си изкарам мандата ще се върна в партията. Виждате какви прелестни и готови хора имам. Няма да съм безконечен. Подготвил съм същинско ядро от интелигентни, можещи, развити и знаещи хора

54. След края на мандата ще се върна в партията ми и ще дам път на младите.

55. Татко беше сирак и аз съм израснал по най-бедния метод. Да, играех със скъсани гуменки и ядях филия с мехлем. И тогава бащата на Станишев обясняваше, че живеем в най-хубавото общество в света. Членовете на Политбюро и децата им живяха в благоденствие

56. Аз най-красив? Вижте Берлускони.

57 . Моите персонални недостатъци са доста. Не можах да науча доста неща, които знам, че ми трябват. Там са учебниците по британски. Обичам да рисувам през свободното си време. Спортувам доста. Е можеше да имам и малко повече коса... Или както споделя Негово Величество: " Редки са ни керемидите, напича доста по главата. "

58 . Не обичам лигави и завладяни дами. Харесвам дамите, които вършат всичко със сърце.

59. Лош татко съм. Не им отстранявам време, а и не им отхвърлям нищо. С две думи - лигавя ги. Като неприятните татковци. Но за в този момент най-малко са положителни деца и ме слушат.

60. В понеделник не се бръсна, не си нарязвам ноктите и не давам пари. Открай време е така… Има неща, които не се вършат. Ако черна котка ми мине път, се въртя три пъти и тогава минавам… в случай че съм с колите, им споделям върнете се и да минем по другата улица. Мине ли черна котка – завиваме назад!

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР