Цървена звезда - Партизан, вечното футболно дерби на Белград. Как

...
Цървена звезда - Партизан, вечното футболно дерби на Белград. Как
Коментари Харесай

Приятелството, което "инфектира" най-лютото дерби на Белград

" Цървена звезда " - " Партизан ", безконечното футболно дерби на Белград. Как ви звучи? Като безпорядък, луди последователи, бомби, пердах сред почитатели...

Само че тази година мачът (на 1 март) ще мине под знака на... другарството.

Причината за това са треньорите. " Цървена звезда " неотдавна назначи Деян Станкович, а " Партизан " се управлява от Саво Милошевич.

Снимка: Фейсбук

Двамата се познават от повече от две десетилетия. Били са съотборници в националния тим на Сърбия, а сега вършат първите си съществени стъпки в треньорското занятие отпред на двата отбора, в които започнаха популярните им кариери.

Деян и Саво изцяло разбираемо разчитат един на различен за съвет, другарски диалог и добра дума. Все отново дружно играха на международните шампионати през 1998 и 2006 година, както и на европейското състезание през 2000 година.

Противно на упованията двамата не застанаха един против различен и преди 162-ото издание на Вечното дерби на Белград. Дори в противен случай - седнаха един до различен, с цел да приказват пред студенти по тематиката " Професионални аспекти на клубния футбол на Сърбия все още - Вечното дерби ". Точно по този начин! Станкович и Милошевич водиха лекция в белградския университет, по време на която обясниха на присъстващите за равнището на футбола в страната.

Освен, че се получи полемика, а двамата треньори обясниха тънкостите на отбранителния и офанзивния футбол, по какви критерии избират членовете на щаба си и на какви тренировки натъртват, Деки и Саво се майтапиха един с различен, прегърнаха се, а настроението беше на равнище.

И двамата си икономисаха прогнози за дербито, само че е несъмнено, че желаят успеха. Успех в подобен мач би означавал много за пламенните почитатели на " Цървена звезда " или " Партизан ". Но треньорите надали биха развалили другарството си поради нея. Просто то е градено толкоз дълго време!

А сходно държание сигурно въздейства и на почитателите. Дали те ще бъдат " инфектирани " от уважението и положителното въодушевление на скамейките? Предстои да разберем!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР