Царацово. Максималната оценка даде делегата от Международната федерация по конен

...
Царацово. Максималната оценка даде делегата от Международната федерация по конен
Коментари Харесай

Отлична оценка за България като домакин на Световната купа по конен спорт

Царацово. Максималната оценка даде делегата от Международната федерация по конен спорт Сергей Буйкевич (Казахстан)за организацията на Световната купа по прескачане на трудности, която приключи през вчерашния ден на база „ Фригопан “, село Царацово, Пловдив. Буйкевич написа отличен резултат за инфраструктурата и цялостната активност на провеждането на шампионата през всичките четири дни. Чисто новият плац, изискванията за състезателите и конене бяха на извънредно равнище и това беше записано в отчета на казахстанеца, който участва на място и следеше за организацията и резултатите от всяко тестване и височините на трудностите.

„ Няма по какъв начин да не се усещаме горди от високата оценка, която получихме като домакини на Световната купа. Много денонощна работа беше свършена, с цел да се случват професионално нещата и се веселя, че отзивите са отлични. Най-важното обаче беше българското присъединяване на ездачите, които също се показаха на висота и демонстрираха огромните си качества на състезатели. Спечелването на всички първи места в тестванията от Гран При при деца и юноши, Отборната купа на нациите, успеха на Ангел Няголов на Гран При от Световата купа ни кара да бъдем оптимисти за нашия спорт в бъдеще. Като част от управлението на федерацията моята оценка също е отлична за това, което направиха българските ездачи. Огромна признателност към домакините от „ Фригопан “, които се бяха постарали да създадат идеални условия за осъществяване на надпреварите и бяха вложили доста съществени средства в инфраструктурата и боксовете на конете да наподобява всичко безупречно. Със сигурност в чужбина ще има позитивен отзив за цялостната ни организация и показване по време на семейството ни, което е доста значимо от имиджова позиция за България “, съобщи ръководителят на организационния комитет на Световната купа Петър Чолаков.

Както е известно, родните ни ездачи в лицето на Милко Кочев, Елиза Чолакова, Ая Митева и Ася Петрова победиха в отборната конкуренция – „ Купата на нациите 2022 “ при юношите до 18 години, а в самостоятелното Гран При още веднъж в тази възрастова група България завоюва златото с помощта на Елиза Чолакова и третото място на Ася Петрова. До 14 годишна възраст Екатерина Гайдарова в Гран При победи конкуренцията за първото място, а нейната сестра Мартина Гайдарова се класира на третата позиция. Големият триумф в най-очаквана и оспорвана конкуренция беше за Ангел Няголов и и триумфа му за Световната купа при мъжете, където страната ни може да се похвали и с второто място в крайното класиране на Ивайло Бонев и петата позиция на Антон Дацински.

„ Щастлив съм, че още един център по конен спорт в България потвърди своите благоприятни условия за организация и осъществяване на съревнование от висок сан. Благодарение на упоритостите и изключителните старания на притежателите на „ Фригопан “ братята Димитър и Атанас Ангелчеви изискванията бяха съвършени. Оценката за едно таково събитие я вършат състезателите и представителите на интернационалната федерация в своите отчети, които показаха възхищението си от видяното на конната база. Огромно значение имаше и директното телевизионно лъчение на всички тествания, което можеше да се следи от всяка точка на света и имаше доста сериозна гледаемост от феновете на конния спорт.

Благодарност за професионалната активност на съдиите и техническите екипи, тъй като свършиха голям размер от работа и се оправиха ослепително. Убеден съм, че след направеното на „ Фригопан “ базата може да бъде хазаин на надпревари от всевъзможен сан в идващите години “, показа доктор Крум Рашков- вицепрезидент на БФ Конен спорт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР