Трябва ли хората над 60 години да се наксинират срещу

...
Трябва ли хората над 60 години да се наксинират срещу
Коментари Харесай

Какво трябва да знаят за ваксината хората над 60г.

Трябва ли хората над 60 години да се наксинират против ковид? Категорично да, декларират съветските учени и дават обосновката си това.

Хората над 60 години са изложени на максимален риск от заразяване с ковид. Възрастните са по-склонни да се разболеят съществено, смъртността измежду тях е по-висока.

При 65-74-годишните рискът от постъпване в болница е 35 пъти по-висок. Възрастните хора умират от ковид по-често от младите, съобщи РИА Новости.

От началото на пандемията учените се пробват да схванат за какво коронавирусът е гибелен за възрастните хора. Едно от обясненията са съпътстващите болести. Според вицепремиера на Русия Татяна Голикова Ковид-19 съществено визира хроничните болести на сърдечно-съдовата, ендокринната и нервната система и дихателните органи.

Попаднали в болница с коронавирусна зараза в тежко положение, възрастните пациенти се нуждаят от особено внимание и грижи от личния състав, те се нуждаят от доста медикаменти. Мащабната им хоспитализация съществено претрупва здравната система. Това се случи в Италия.

Особено уязвима категория са възрастните хора с увреждания, които се нуждаят от специфични грижи, жителите на старешки домове. Маските и ръкавиците не обезпечават цялостна гаранция, че инфекцията няма да попадне в тялото извън. Освен това в последно време има от ден на ден доказателства, че имунизираният може да бъде асимптоматичен предявител на болестта. Така че даже в случай че всички здравни служащи и обществени служащи са имунизирани, техните пациенти и отделения са изложени на риск.

Възрастните хора също са по-склонни да бъдат реинфектирани с ковид. Според датски учени, които проучват въпросниците на към четири милиона души, имунитет, добит след Ковид-19 дава отбрана в 80% от случаите. Но в групата 65 плюс - единствено 47 %.

Всички тези фактори демонстрират, че хората над 60 години са включени в категорията, която изисква специфична отбрана. „ Сега, с цел да се върнете безвредно към естествения живот, да не се страхувате да се болестите и да не се разболеете, би трябвало да се ваксинирате “, написа Валери Вечорко, един от водещите съветски лекари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР