Трябва ли да сложим Ковид-ваксина на децата си? Отговор на

...
Трябва ли да сложим Ковид-ваксина на децата си? Отговор на
Коментари Харесай

Трябва ли да сложим Ковид-ваксина на детето? Говори топ експерт

Трябва ли да сложим Ковид-ваксина на децата си? Отговор на този въпрос, който си задава всеки родител, даде проф. Илко Гетов, българският представител в Европейската организация по медикаменти.

Съветвам родителите на деца да не се двоумят и да ги имунизират, по този начин те няма да се изолират от обществото, сподели проф. Гетов в изявление за бТВ.

В края на март чакаме втората версия на позволените ваксини, заяви проф. Илко Гетов. Според Европейска комисия и СЗО идващите дози - 5-а, 6-а и така нататък, васкини не е работеща тактичност, а би трябвало нова версия на имунизациите, което се чака да стане. Европейската организация по медикаментите е една от най-рестриктивните в света, по тази причина са позволени единствено 5 ваксини от наличните над 15 в света, посочи проф. Гетов.

Не разбирам за какво някои назовават имунизациите пробни течност. А по какъв начин ще нарекат енергийните питиета или течността в електронните цигари? Не е ясно, възмути се ученият.

Не е правилно, че 80% от българското население не поддържа епидемиологичните ограничения. Хората у нас са разграничени на 3 идентични елементи: на антиваксъри, постоянно някои от тях са трансваксъри (ваксинирани, които отхвърлят ваксината), на колебаещи се за имунизациите и на имунизирани, добави проф. Гетов.

Според него консервативните учени са за по-сторги ограничения и евентуално на съвещанието при премиера в сряда ще ги изискат - да вземем за пример носене на маски на открито, както е по света.

Вярвам на професорите Витанов и Агрирова, положителни експерти. Мангъров не схваща от ограничения, само че е клиницист и име в педиатрията, разгласи Гетов.

Когато се базираме на медицина и медицинна фармация, няма по какъв начин за приказваме за разтривки и други средства, каквото предлагат антиваксерите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР