Трябва да върне на ликвидирана банка 779 000 евро, за

...
Трябва да върне на ликвидирана банка 779 000 евро, за
Коментари Харесай

Осъдиха Филип Киркоров

Трябва да върне на ликвидирана банка 779 000 евро, с цел да не загуби жилището си
Звездата на съветската сцена Филип Киркоров бе наказан от Таганския съд на Москва да върне 779 000 евро ипотечен заем, взети от банка. Певецът от български генезис има намерение да апелира решението на магистратите.

Бившият брачен партньор на Алла Пугачова изтеглил преди време заем от ABLV Bank за покупка на неподвижен парцел. Преди две години обаче трезорът бил премахнат. По тази причина артистът престанал да изплаща вноските си, обясниха юристите му. В сумата 779 000 евро влиза главницата по заема, лихвите и санкциите за неизправното погасяване на борча, прецизира " Монитор ".

Според осведомени, в случай че Киркоров не върне парите, то апартаментът му наложително ще бъде продаден на търг. Това не е първият конфликт на Филип със правосъдните инстанции. През април предходната година френският композитор Жилбер Синуе подаде в Европейския съд по правата на индивида иск против Киркоров. Юридическите препирни сред двамата създатели започнаха поради плагиатството на песента на Синуе Helwa ya Baladi / " Моята прелестна татковина " /, изпълнена от френската певица Dalida.
Филип нелегално употребявал музиката на парчето и върху нея записал " Копринена нишка “. Руският реализатор даже присъединил песента в албума си „ Ой мама, изискан дам! “.

Самият Киркиров не криел, че създател на песента  е Синуе, само че казусът бил в това, че европейският създател не е давал позволение на Филип да извършва и записва упоменатото парче. По тази причина през 2017 година композиторът подаде иск против Киркоров за плагиатство, само че съветският съд на две инстанции не го удовлетвори. Тогава Синуе реши да търси правата си в съда в Страсбург.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР