Трябва да уверим българското общество, че наблюдаваме ситуацията 24 часа

...
Трябва да уверим българското общество, че наблюдаваме ситуацията 24 часа
Коментари Харесай

Бойко Борисов заговори за връщане на мерките

Трябва да уверим българското общество, че следим обстановката 24 часа в денонощието, тъй като пандемията в света върви на цялостни обороти. Изборите идват и си отиват, само че животът и здравето сега са главната задача. Затова няма да се поколебаем да наложим още веднъж по-строги ограничения, колкото и да страдат финансите и стопанската система. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на заседание със здравния министър и Националния действен щаб.
Според здравните управляващи обстановката се усложнява от английския вид на. „ Този вид докара и до смяна на възрастовата конструкция. Все по-млади хора са инфектирани от този вариант. Затова е извънредно належащо хората да продължат да съблюдават в този момент настоящите ограничения “, акцентира шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Кантарджиев.
По предписание на министър-председателя от през днешния ден проф. Костадин Ангелов приключва отпуската си по отношение на предизборната акция , а краткотрайно ръководещите регионални шефове предпочитано ще работят с регионалните щабове по използването и актуализирането на ограниченията против COVID-19.
Регионалните здравни инспекции би трябвало да ползват непоколебим надзор, а регионалните щабове имат всички права да затварят заведения за хранене, учебни заведения, детски градини, да стопират проведените екскурзии и всяка рискова активност в името на живота и здравето на българите, напомни министър-председателят.
„ Нарастването на случаите може да бъде овладяно единствено по способи, които са старомодни, само че потвърдили се във времето. Не може да разчитаме, че пандемията ще се самоугаси. Трябва да има ограничения. Затова и интензивно вървят от през вчерашния ден диалозите дружно с началниците на локалните РЗИ-та “, съобщи ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски .
„ Виждам, че българите са изтощени от ограниченията, желаят си обществения контакт, само че вие сте ме избрали, тъй като мога да нося отговорност за решенията си. Противник съм на ограниченията със заповеди, само че в случай че лечебните заведения изнемогват, ще наложим ограничавания “, акцентира Бойко Борисов.
Ситуацията с имунизациите
„ Продължава предпочитано осъществяването на имунизационния проект от първа до четвърта фаза. Имаме регулярни доставки на ваксини “, рапортува изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов .
Общото доказано количество за месец март е 300 000 дози и се чака удостоверение на още 200 000 дози ваксини. „ Имаме към този момент индикативни количества и за месец април. За имунизацията на „ Пфайзер/Бионтех “ има нарастване с над 2 пъти предстоящите доставки за април – към 250 000 дози. За имунизацията на Moderna – над 80 000 дози и чакаме удостоверение за имунизацията на AstraZeneca, осведоми още Кирилов.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР