Трябва да седнем на една маса и да разговаряме за

...
Трябва да седнем на една маса и да разговаряме за
Коментари Харесай

Кичиков: Искаме нов модел за субсидиите

Трябва да седнем на една маса и да беседваме за размера на партийната дотация. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Сергей Кичиков. За нас 8 лв. са неприемливи, а и не знаем по какъв начин се стигна до тази сума. Темата за бюджет 2020 беше трансферирана в тази за дотациите на партиите. Беше показана политическа надменност и двуличие, сподели Кичиков.

Според него тази дотация  обслужва ползите на двете огромни партии. А какво става с дребните и междинните партии като нас, попита той.

Ще настояваме ГЕРБ да изпълнят уговорката си за разискване на размера на партийните дотации. Ще настояваме и за нов модел – би трябвало да се откри сечението. Размерът на партийните дотации е въпрос на калкулации, разяснява депутатът от Движение за права и свободи. Премиерът Бойко Борисов и водач на ГЕРБ ще понесе имиджови вреди поради партийната дотация в този и тип сподели Кичиков.

Нямаме броя депутати, с цел да сезираме Конституционния съд, само че по въпроса би трябвало решение. Ще продължим с нашите тези, тъй като ние сме партия на страната, съобщи още депутатът

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР