Трябва да се предприемат две спешни мерки срещу трите кризи

...
Трябва да се предприемат две спешни мерки срещу трите кризи
Коментари Харесай

Нинова: Две спешни мерки срещу кризите

Трябва да се подхващат две незабавни ограничения против трите рецесии - икономическа, обществена и здравна.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на консултациите при президента Румен Радев за сформиране на държавно управление. " В момента България се нуждае от работещ парламент и от постоянно държавно управление ", уточни Нинова. Тя посочи, че от Българска социалистическа партия са положили старания в диалозите до момента в експертните групи, и в продължаващите политически диалози сред бъдещите съдружни сътрудници, дали са своята експертиза и воля за промени. От Българска социалистическа партия са разделили своята работа в две незабавни ограничения, които незабавно би трябвало да се подхващат предвид на трите рецесии - икономическа, обществена и здравна, и дълготрайното им виждане за смяна на досегашния модел на ръководство и за дълбоки промени в разнообразни браншове.

" За нас най-важно е да стартираме незабавно работа по приемане на бюджета ", сподели водачът на социалистите. По думите ѝ най-важна е грижата за хората и да не бъдат оставени в зимните месеци в сложна обстановка, да се подсигуряват обезщетителни ограничения за увеличените цени, да се направи всичко допустимо от 1 януари да не се подвига цената на тока за битовите консуматори, да се подкрепи стопанската система, да се стабилизира здравната система. " Всичко това, и диалозите, които водихме до момента по секторни политики, би трябвало да откри своето изражение в една бюджетна политика както за бюджет 2022, по този начин и в тригодишната планирана рамка ", добави Нинова. 

Визията на Българска социалистическа партия във връзка с смяната в правосъдната система ви е известна и не е изменена, уточни още лидерката на социалистите. " Проблемът е систематичен и без значение от това по какъв начин се споделя основният прокурор, би трябвало да се лимитират неговите пълномощия, да се наложи правосъден надзор върху тези актове на основния прокурор, които сега не подлежат на надзор, да се закрият профилираният съд и профилираната прокуратура, да се промени структурата, системата на работа на КПКОНПИ ", означи Нинова.

При откриването на консултациите със Столетницата Румен Радев уточни, че " обществото ни е надълбоко разграничено обществено, с растящи неравенства, с беднотия вследствие на циничен управнически модел досега. " Надявам се, че Българска социалистическа партия ще има сериозен принос в решаването на тези проблеми, тъй като новото ръководство има потребност от мощен обществен вектор ", разяснява президентът.

Срещата с " Българска социалистическа партия за България " беше последната през днешния ден от консултациите, които президентът организира с парламентарните сили в 47-ото Народно заседание по отношение на конституционната процедура по сформиране на държавно управление. По-рано през днешния ден той беседва с представителите на " Продължаваме Промяната ", на ГЕРБ-СДС и на Движение за права и свободи. Утре президентът ще има съвещания с " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ".

 
 
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР