Трябва да подготвим младите хора за новите професии, свързани с

...
Трябва да подготвим младите хора за новите професии, свързани с
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ се срещна с младите от Ловеч

Трябва да подготвим младежите за новите специалности, свързани с изкуствения разсъдък и роботизацията. В международен проект те се развиват и навлизат в живота два пъти по-бързо, в сравнение с интернетът стана част от живота ни преди години. Това сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, претендент на Движението за президент, на среща с младежите в Ловеч. В нея участваха зам.-председателите на Движение за права и свободи Станислав Анастасов, лидер на листата на Движението в района и Йордан Цонев.



Младите хора засипаха Мустафа Карадайъ с въпроси за младежката безработица, зелената договорка, високите технологии.

Младежката безработица е голям проблем. Много младежи са принудени да търсят препитанието си на открито, сподели Карадайъ. Но добави, че с цел да се реши този проблем, би трябвало да се мисли и да се работи за младежката претовареност.

Нашето отношение би трябвало да е към младежката претовареност - по какъв начин сами да си сътворяваме работните места, сподели водачът на Движение за права и свободи. И се обърна към младежите: " Вие сте от поколението родено в световния свят, всеки един от вас се е родил със света в джоба си - смарт телефон. Тенденциите към този момент са доста по-различни. Когато аз бях студент свързвахме с кабел два-три компютъра. Когато завършвах към този момент се заприказва за интернет, а 15-20 години по-късно светът стана подвластен от интернет. Вие сте другото потомство - родени сте в епохата на интернет. Една част от специалностите, които ги е имало, вие няма да ги имате. Но ще имате нови,  свързани с изкуствен интелект и роботизация. ".



Мустафа Карадайъ изясни, че една част от услугите към този момент минават напълно в полето на изкуствения разсъдък. В момента в Западна Европа към този момент има застрахователна компания без нито един чиновник - единствено на база изкуствен интелект. Световните анализатори споделят, че светът скоро ще стане подвластен от изкуствения разсъдък, сподели водачът на Движение за права и свободи. И акцентира, че тъкмо по тази причина още през 2016 година Движение за права и свободи изведе в програмата си като главен приоритет високите технологии.

По отношение на Зелената договорка и зелената стопанска система водачът на Движение за права и свободи съобщи: " Живеем във време на популизъм и неистина, в което никой не мисли за страната. "

Германия стопира въглищните и атомните си централи. Полша има 4 - 5 пъти по-висококалорични въглища и е доста по-зависима от въглищата, в сравнение с е България. Но сега Полша съумя да контракти своя проект, затварянето на въглищните централи, затварянето на въгледобива, издейства си специфични стратегии и средства. А у нас настоящият президент сподели, че ще работим " Мариците " да не се закриват, изясни Карадайъ. И изрично съобщи: Никой не желае от нас да закриваме централите от през днешния ден за на следващия ден. От нас се желае проект до 2050 година -  малко по малко какво ще създадем, по какъв начин ще сменяем тази сила, по какъв начин ще сменяем тези централи и какви обществени ограничения ще използван към миньори и служащи, които ще останат без работа. ".

Липсата на този проект е безхаберие, възмути се Карадайъ. И съобщи: " Държавата сега не е потребна за своя бизнес. Когато знае задачата и посоката, бизнесът ще прави вложения, тъй като желае те да са дълготрайни и да има възвращаемост. "

По отношение на възобновимата сила Мустафа Карадайъ съобщи, че има страни в Европейски Съюз, които направиха по този начин, че поради използването на ресурсите за възобновима сила и произвеждане на възобновима сила станаха тотално енергийно самостоятелни. Енергетиката не е единствено цена, тя е политическа и икономическа самостоятелност, безапелационен бе претендентът за президент на Движение за права и свободи. И напомни, че главните цели в програмата на Движението за ускорено икономическо развиване са чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста сила - зелена стопанска система, високи технологии и включването на свободните и дейни жители в политическите процеси.

Програмата ни подсигурява стопанска система с висока принадена стойност, с цел да имаме ускорено развиване, с цел да можем да отлепим от дъното и да стигнем междинните европейски стандарти на живот, а не да имаме младежка безработица, сподели Мустафа Карадайъ.

Трябва да създадем като страна скок, в случай че желаеме да се развиваме ускорено. Не да догонваме по остарели технологии, а напряко да влезем в на полето на новите технологии и да създадем растеж в стопанската система, в това число и за зелената договорка и за зелената стопанска система, за еко и био земеделието, в това число за въздуха и за водата, заключи водачът на Движение за права и свободи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР