Трябва да отпаднат изискванията за пътуващите между Балканските страни, така

...
Трябва да отпаднат изискванията за пътуващите между Балканските страни, така
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Не трябва да има ограничения при пътуването на Балканите

Трябва да отпаднат условията за пътуващите сред Балканските страни, по този начин както към този момент се случи с Румъния. Това съобщи служебният министър на туризма Стела Балтова пред Нова телевизия.

" Туристическият бизнес в България чакат всички туристи – и български и задгранични и са готови доста добре за това. Те са подготвени да отговорят на всички условия за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Много е значимо да се знае, че България е една сигурна и безвредна дестинация”. Относно програмата " Отново дружно " Балтова разяснява, че това ще помогне и за социализацията на децата. Ще бъдат проведени разнообразни визити на музеи и галерии по Черноморието, като по този начин ще бъде подкрепят локалния бизнес.

Балтова съобщи и че чака напълно скоро да се усили възрастта на децата, които могат да влизат в страната без PCR тест. Според нея възрастта ще се вдигне до 12 години.

По думите ѝ е от основна значимост от икономическа позиция почивката би трябвало да е преференциална.

„ Важно е за българските туристи плажните такъми да бъдат на допустими цени. Предприехме ограничения да предоговорим част от комерсиалните условия с наемателите на плажовете и концесионерите, а точно цените на плажните такъми. На 1 юни – на следващия ден, ще имаме решение с какъв брой % ще бъдат понижени цените. Ние сме предложили да им понижим заплащанията по концесиите, а те да намалят цените на плажните такъми сред 50 и 100 %. Някои даже предложиха те да бъдат безплатни”, уточни министърът.

Тя акцентира, че стартират инспекции по Черноморието.

„ Предвидени са 266 инспекции на концесионерите. След това ще обявим и цените н плажните такъми на уеб страницата на министерството”, съобщи Балтова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР