Трябва да остане море на мира - с фериботи, яхти,

...
Трябва да остане море на мира - с фериботи, яхти,
Коментари Харесай

Медведев с репликата на Борисов за Черно море

Трябва да остане море на мира - с фериботи, яхти, газопроводи, сподели съветският министър председател
Черно море би трябвало да остане море на мира, търговията, транспортните връзки с развиване на фериботи, яхти и газопроводи. Това е декларирал съветският министър председател Дмитрий Медведев на срещата с българския си сътрудник Бойко Борисов, съобщи РИА Новости. Двамата водачи се срещнаха в границите на Каспийския стопански конгрес в Туркменистан.

Думите на Медведев припомнят репликата на Борисов от 16 юни 2016 година: " Аз желая в Черно море да виждам платноходки, яхти, туристи, мир и обич. Не желая на курортите ни да се разхождат военни фрегати напред и обратно ". Думите му тогава бяха във връзка " офертата " към България, Румъния и Турция да разположат военна флотилия в Черно море против Русия.

„ Този район разполага с големи благоприятни условия, България се намира от другата страна на Черно море и е вход на европейския континент. Обикновено ние обсъждаме тематиката за газа, само че би трябвало да отчитаме, че комерсиалните връзки, железопътният превоз, автомобилната съгласуваност, морският превоз, хъбовете, които съществуват и в България, и в Русия, допускат големи благоприятни условия “, е споделил още Дмитрий Медведев съгласно съветската организация.

Медведев предложил на Борисов да обсъдят опциите по съвместяване на капацитетите на Черноморския и Каспийския район, откриващи се пред двете страни.
„ Вашата аудиенция тук, в Каспийския район – е удостоверение за това, за което двамата говорихме през днешния ден, че може да се опитаме да съчетаем и черноморското, и каспийското измерение, изключително, в случай че това носи дивиденти за страните и народите на нашите страни. Така че дайте да приказваме за това и за някои други въпроси “, споделил съветският министър председател при започване на срещата си с Борисов.

Медведев отбелязал, че от визитата му в България през март е минало не толкоз доста време и изразил увереност, че срещата им тогава е придала подтик на двустранното съдействие. На собствен ред българският министър председател изразил мнение, че присъединяване на Медведев в Каспийския стопански конгрес подсигурява триумфа на това мероприятие, акцентира в информацията си РИА Новости.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР