Трябва да издаваме бързи електронни визи на границата, казва Полина

...
Трябва да издаваме бързи електронни визи на границата, казва Полина
Коментари Харесай

Ето как ще върнем руснаците на море у нас


Трябва да издаваме бързи електронни визи на границата, споделя Полина Карастоянова

Формула по какъв начин да си върнем съветските туристи по Черноморието предложи в изявление за " Стандарт " Полина Карастоянова, основател и Изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм. Настояваме за бързи електронни визи за туристи от Русия и Турция, както и за туристически представителства на България на главните пазари, съобщи тя. Предложението й идва броени дни, откакто стана ясно, че милиони руснаци към този момент стягат куфарите си за Турция.

Двата огромни пазара за нас, прилежащи на България, са Руската Федерация и Република Турция. Има остра нужда от енергични,  самодейни и доста ясно фокусирани стъпки от страна на държавно управление и бизнес към тези пазари. Би било непростимо да имаме тази географска и естествена даденост като гранични, като прилежащи на тези две огромни страни и в това време, а да не сме способни да ги притеглим, безапелационна е Карастоянова. Според нея първата стъпка, която би трябвало да създадем е обвързвана с смяна на процедурата за издаване на туристическите визи.

Националният ръб по туризъм упорства да се прекрати архаичното издаване на печатни визи в паспорти, в разнообразни центрове, консулства и така нататък Това да бъде сменено с съвременно, цифрово издаване на електронни визи на самата граница, тъй че в оптималната степен да покажем друго отношение, което напълно дава отговор на българския народен стопански интерес, съобщи Полина Карастоянова. И добави: " Убедени сме, че в това отношение ще имаме поддръжката на министър Марияна Николова, още повече поради сериозния запас, с който тя разполага и в качеството й на вицепремиер ".

Какво още сподели Полина Карастоянова за ръководството на туризма, изгубеното в дребнотемие време и трите най-важни фактора за развиване на бранша - четете ТУК:

Нужно ни е програмно ръководство на туризма
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР