Трябва да имаме необходимата инфраструктура и да имаме съответните договори,

...
Трябва да имаме необходимата инфраструктура и да имаме съответните договори,
Коментари Харесай

С договор за доставка на газ от Азербайджан от 2013 година се надяваме на доставки през 2020 година

Трябва да имаме нужната инфраструктура и да имаме съответните контракти, с цел да получим природен газ на конкурентни цени и при конкурентни условия. Така енергийният министър Теменужка Петкова отговори на въпрос на аления народен представител Красимир Янков по отношение на контракта за доставка на 1 милиарда куб. м. газ от Азербайджан.
През септември 2013 година е подписан контракт със " Сокар " за доставка на 1 милиарда куб. метра природен газ от Азербайджан, призна Петкова, само че по думите ѝ първо би трябвало да бъде приключен Южния газов кулоар. Трябва да концентрираме напъните си за реализацията на интерконектора с Гърция, уточни енергийният министър, съгласно която " до броени дни " ще приключат публичните поръчки за снабдител на тръба и за реализатор на плана.
До 2020 година би трябвало да приключим със градежа на интерконектора, движим се редом с сътрудниците от Южния газов кулоар, увери Петкова. Осигурено е финансиране по плана IGB, обезпечени са и известия. Няма обаче позволение за градеж на гръцка територия, което щяло да бъде обезпечено " на един по-късен стадий ".
За Янков обаче цялото пояснение е пояснение на " химерен план ". Има контракт за доставка без да има " действителна близка вероятност “ за газова инфраструктура, по която да пристигна този газ, счита той. Това не е химерен план, той е един от седемте топ целта на Европейския съюз, отвърна Петкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР