Трябва да има диалог между отговорните институции и бизнеса, за

...
Трябва да има диалог между отговорните институции и бизнеса, за
Коментари Харесай

Радев: Трябва да се възстанови доверието между държавата и бизнеса

Трябва да има разговор сред виновните институции и бизнеса, с цел да търсим най-хубавите решения на рецесията с енергоносителите. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Бургас след визитата си в цех „ Трансвагон “ АД, профилиран в осъществяването на ремонт, реорганизация и рационализация на товарни вагони. Държавният глава разиска с управлението на предприятието нуждата от навременни и работещи ограничения за справяне с високите цени на енергийните запаси.

„ Необходима е целенасочена и ясна държавна политика за интензивен стопански напредък и повишение на конкурентоспособността “, сподели президентът и уточни, че премахването на бюрократичните спънки и обезпечаването на нормативна база ще даде опция на бизнесмените да вървят напред.



По думите на президента задачата е обща и ясна, а точно, че наред с бързото икономическо възобновяване на страната и повишение качеството и стандарта на живот, е значимо възобновяване на доверието сред страната и бизнеса. „ Това е неотложна задача, в случай че желаеме да реализираме по-висок ритъм на стопански растеж “, сподели още Румен Радев.

Президентът прегледа индустриалната база на предприятието и поздрави управлението и колектива за постигнатите високи резултати, макар комплицираната икономическа конюнктура, подбудена от растящите цени на енергоресурсите. „ С доста деятелност, отговорност и старания продължавате освен да оцелявате, само че и произвеждате с извънредно високо качество и изнасяте в страни като Германия “, акцентира Румен Радев. По думите му  това е отзив, че в България може и се развива сполучлива тежка промишленост.



„ Производството на този цех наложително би трябвало да бъде част от модернизацията на българските железници “, съобщи Румен Радев в отговор на въпрос. По думите на президента в зеления преход една от трендовете е автомобилният превоз да понижава като пробег, а за огромна част от товарите да се употребява железопътен транспорт.

Президентът прикани за по-голямо внимание от страна на страната и към предприятията, които са се потвърдили като сполучливи, експортно-ориентирани са и дават огромна принадена стойност, с цел да запазят освен пазарите и производството си, само че и служащите си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР