Трийсетгодишен мъж почина тази сутрин в парижка болница, където беше

...
Трийсетгодишен мъж почина тази сутрин в парижка болница, където беше
Коментари Харесай

Полицаи убиха агресивен мъж при арест

Трийсетгодишен мъж умря тази заран в парижка болница, където беше признат през вчерашния ден, откакто получи към 10 токови удара с електрошоков револвер по време на ареста му от полицията в Монфермей, в северните покрайнини на Париж, научи Франс прес от прокуратурата в Бобини.

Според първичните резултати от следствието, обявени от прокуратурата в Бобини, в северните покрайнини на Париж, шестима служители на реда са употребявали тейзъри (електрошокови пистолети).

 Според същия източник на място са били изпратени 18 полицейски чиновници, които през вчерашния ден са се намесили в сдърпване в магазин за хранителни артикули в Монфермей, с цел да арестуват въпросния мъж, който е бил " в положение на превъзбуда " и " нападателен ".

Роденият на 1 януари 1994 година в Мартиника, френски отвъдморски департамент, мъж е бил признат в болница в Париж в кома след ареста. В понеделник ще бъде осъществена аутопсия.

Според източник, осведомен със случая, който предава описа на служителите на реда, в началото екип от бригадата за битка с престъпността се е намесил след телефонно позвъняване от продавача, оплакващ се от закани и експанзия от страна на мъжа, който след това е дал позитивна проба за алкохол. На мястото на случая мъжът се нахвърлил върху полицейските чиновници, като единият от тях бил ухапан по пръста и ранен в лицето. След това служителите на реда се обадили за подкрепление, заяви същият източник, написа Българска телеграфна агенция.

 Според прокуратурата шестима от 18-те служители на реда, които са се отзовали на случая, са употребявали своите електрошокови револвери. Според първичното следствие са били създадени към 12 изстрела.

Запознат със случая източник заяви, че мъжът е получил два сърдечно-дихателни пристъпа, след което е бил приет в болница в кома.

Разследването на дейностите на служителите на реда е предадено на Националния полицейски инспекторат. Полицейските чиновници към момента не са разпитани, а сега се преглеждат записите от камерите за видеонаблюдение.

Второ следствие, формирано против мъжа, прибягнал до принуждение и закани за ликвидиране против служителите на реда, е поверено на Службата за териториална сигурност на парижкото предградие Сен Дени, показва Агенция Франс Прес.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР