Трите месеца срок Драгиев и Ко да завършат пробива Модър-Царевец“

...
Трите месеца срок Драгиев и Ко да завършат пробива Модър-Царевец“
Коментари Харесай

Премахнаха пречките пред „Модър- Царевец“, пускат движението на кръговото на Централна гара

Трите месеца период „ Драгиев и Ко ” да завършат пробива „ Модър-Царевец “ стартират да текат от първи януари. Това стана ясно по време на срещата сред градоначалника Костадин Димитров и всички компании ангажирани с плана. Това значи, че до края на март новата пътна връзка сред „ Южен ” и „ Западен ” би трябвало да бъде пусната в употреба. На срещата стана ясно, че от компанията, която работи по Южния обходен колектор „ Еко проект-Пловдив ” са преместили електрическите кабели от южната страна, които са създавали спънка за строителите. Все още има довършителни действия, които би трябвало да приключат до края на годината и обектът напълно да бъде освободен за главната компания по „ Модър-Царевец “. Около 15 януари пък би трябвало да бъдат преместени и други електрически кабели с огромно напрежение, които биха могли да забавят осъществяването на плана. От EVN показаха подготвеност, че това може да се случи в най-кратки периоди.
Така линейните периоди за завършването на обекта ще бъдат в края на месец март, като до тогава е планувано да стартира реконструкцията на улица „ Царевец ”, която би трябвало да продължи осем месеца.
Костадин Димитров съобщи, че главният му метод в работата по инфраструктурните обекти е да накара другите компании да си приказват, без да враждуват едни с други, каквото състояние е заварил преди няколко месеца. По думите на градоначалника извънредно значимо е „ Модър-Царевец “ да проработи час по-скоро, поради идното затваряне на Бетонния мост. Очаква се също по този начин най-късно на следващия ден да бъде пуснато придвижването на връзката на бул. „ Христо Ботев ” с ул. „ Иван Вазов ” и бул. „ Руски ” като сега вървят финални дейности по асфалтирането и полагането на краткотрайна маркировка към ул. „ Иван Вазов ” и бул. „ Руски ”, което ще даде глътка въздух на водачите преди празниците.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР