Триминутен клип в интернет скандализира полицията в Свищов заради обиди

...
Триминутен клип в интернет скандализира полицията в Свищов заради обиди
Коментари Харесай

Свищов е бесен на Билито и Фико: Криминалните типове поливат излизане от ареста, друсат кючеци и псуват МВР и държавата!

Триминутен клип в интернет скандализира полицията в Свищов поради обиди и попръжни против съответни чиновници и цялото Министерство на вътрешните работи. Записът е изработен към 18 часа пред кръчмата „ Кинк дюнер ” на площад „ Хан Бъчва ”, в крайдунавския град. На него се вижда по какъв начин 25-годишният Бюлент Джевдетов – Билито и по-малкият му братовчед Феим Джевдетов – Фико пият чешка бира „ Козел”, друсат кючек и псуват страната в лицето на полицията пред други клиенти и минувачи. Дюнерджийницата е на бащата на Билито и този факт дава още по-голям кураж и на двамата. Същата вечер Бюлент качва записа на своя Facebook, откъдето се популяризира в мрежата. Свидетели на обидите и поданици на града, които са го видели в нета, се обаждат възмутени за това на тел. 112 и против двамата реализатори е формирано бързо произвеждане за засегнатост и безчинство по Указа за битка с дребното безчинство, написа borbabg.com.
Повод за запоя и купона е излизането от ареста на Бюлент след 72-часов престой там. Мъжът с куп престъпни прояви и реабилитации е бил закопчан от полицейски патрул в Свищов поради заповед за европейски арест от Румъния. Свищовлията, който в никакъв случай не е имал шофьорска брошура, е бил залавян неведнъж от румънските управляващи да кара автомобил и са му били формирани парични наказания. Той е конвоиран до полицейския арест в Павликени, тъй като в Свищов подобен няма. Този случай е предаден на Окръжна прокуратура, която се занимава с осъществяванията на европейските заповеди за арест, само че след престоя в Павликени мъжът се прибира в Свищов и подвига ваучър за освобождаваното си след 72-часов престой зад решетките с мезета, кючек и единствено чешка бира от една и съща марка!



Случайно той е бил арестуван от младши полицейския контрольор Христо Белчев, който от юноша имал прякора Ицо Козата. Служителят е бил на промяна, когато засякъл Билито и открил, че за него има издадена европейска заповед за задържане от Румъния. Заради това по време на веселбата двамата братовчеди почнали да пият единствено чешка бира „ Козел” и да подвигат „ наздравици” за този служител на реда от Свищов, като се обръщат във видеото към него с прякора му и го псуват! След това се чува и вижда ясно на клипчето, че псувните са отправени към цялата българска полиция. Фико съумял да изпие 7-8 бири в кутийка от чешката марка, а Билито стигнал до 3 литра от пивото.

На 15 юни Районният съд в Свищов взема решение да санкции двамата мъже с по 150 лв. по Указ за битка с дребното безчинство, в който са планувани и много по-солени санкции като престой зад решетките и санкция от 1000 лв. на човек да вземем за пример.

„ Можеха да ги пратят най-малко за няколко денонощия зад решетките, с цел да има отмъщение. Така обаче това е насмешка за Министерство на вътрешните работи и за страната и си остава безнаказано. Всички сме възмутени и това отношение към нашия труд”, се гневят свищовски служители на реда. Решенията за двамата хулигани на Свищовския областен съд подлежат на обжалване в период от 24 часа от постановяването им пред Окръжния съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР