Тримата обвинени за участие в организирана престъпна група в Басейнова

...
Тримата обвинени за участие в организирана престъпна група в Басейнова
Коментари Харесай

Обвинените за ОПГ в Басейнова дирекция остават в ареста

Тримата упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група в Басейнова дирекция - Пловдив остават за непрекъснато ареста с решение на Специализирания углавен съд, оповестиха от държавното обвиняване. Под наказателна отговорност са привлечени шефката на дирекцията Цветелина Кънева, основният юрисконсулт на институцията, както и общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация в община " Марица ".

Според прокуратурата тримата са проведени скица за приемане на подкупи, длъжностни закононарушения и търговия с въздействие. Разследващите настояват, че групата е функционирала от 2018 г.  Доказателствата сочели, че се събирали " облаги " от издаване на разрешителни по Закона за водите. " За тази цел основният юрист дружно с други длъжностни лица в дирекцията почнали да правят масирани инспекции на животновъди, които отглеждат водолюбиви птици, както и за противозаконни сондажи. При установени нарушавания на дадена компания, юрисконсултът насочвал нарушителя към избрана компания, която пък била посочвана от общинския консултант ", изясни представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Целта била документите да бъдат узаконени на цена, в пъти по-висока от тази на другите компании в региона. " Обикновено цената за правене на план и легализиране била 3000 хиляди лева, а предложените компании формирали цена, която била 8000 хиляди лева Разликата от цената се разпределяла сред участниците в групата. Когато документите, направени от други компании, били входирани в дирекцията, те се бавели по напътствие на директорката, до момента в който не се насочат към предложената компания ". Освен това било открито, че шефката на Басейнова дирекция указвала на чиновници да не правят инспекции на избрани лица.

Преди седмица Цветелина Кънева беше арестувана по обвиняване за занемареност, само че ден по-късно беше освободена против 5000 лева гаранция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР