Трима шефове на столични районни полицейски управления ще бъдат наказани

...
Трима шефове на столични районни полицейски управления ще бъдат наказани
Коментари Харесай

Наказват трима шефове на районни в София заради Семерджиев

Трима шефове на столични районни полицейски ръководства ще бъдат осъдени поради злополуката с Георги Семерджиев. По информация на bTV става дума за началниците на Пето, Шесто и Седмо РПУ.

Те ще бъдат осъдени за това, че не са осъществили надзор на подчинените си по време на досъдебни производства и при инспекции против Семерджиев.

Освен тях - по един или различен метод помощ на Семерджиев са оказвали и други близо 40 униформени. Сред тях и полицайката Симона Радева, която ще бъде уволнена.

На 5 юли тази година Георги Семерджиев се качва в мощния си джип след използването на опиати, кара с превишена скорост и минава на червен светофар. Удря такси. Блъска се в асансьора на метростанцията. При злополуката умират две девойки – Хариет и Христина.

Семерджиев има голям брой нарушавания на пътя. Шофирал е с подправена швейцарска брошура най-малко година и половина преди съдбовния случай. Чак след злополука на бул. „ Черни връх “ той стига до ареста. Според вътрешния длъжностен министър – Иван Демерджиев - поради полицейски чадър.

„ Трима управителни чиновници са разрешили да бъде административно осъден в случай, че има задоволително данни за закононарушение. Т.е. данните е трябвало да бъдат докладвани на прокуратурата “, сподели Демерджиев.

Семерджиев е бил покровителстван и от още близо 40 полицейски чиновници на по-ниски равнища.

„ От всички структури, за жалост, на столичните дирекции, от разнообразни районни ръководства, както и от Столична дирекция на вътрешните работи “, изясни вътрешният министър.

Спрямо всички тях стартират дисциплинарни инспекции. Засега е ясна единствено ориста на полицайката – Симона Радева, за която още след съдбовната злополука, се заприказва, че е пособия на Семерджиев.

„ Има данни тя да е имала връзка с него и преди произшествието в забележителен интервал от време. Подлежи на дисциплинарно наказване уволняване. Несъвместимо с пагона е такова държание - какво е това държание - подпомагане на разположение, направило престъпна демонстрация включително да избегне наказателна отговорност “, сподели още Демерджиев.

Как тъкмо Радева е пособия на Семерджиев, служебният вътрешен министър не посочи. Но означи, че инспекцията на министерството обгръща интервала от 2014 година до през днешния ден. Така на процедура – чиновниците, взели участие в полицейския чадър са още повече, само че поради изтекла отминалост против част от тях не може да стартира дисциплинарно произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР