Трима са обвинени и задържани от Окръжната прокуратура в Стара

...
Трима са обвинени и задържани от Окръжната прокуратура в Стара
Коментари Харесай

Трима са задържани заради отвличането на мъжа намерен под Бузлуджа

Трима са упрекнати и арестувани от Окръжната прокуратура в Стара Загора за отвличането на 34-годишен мъж в околност под връх Бузлуджа, оповестиха през днешния ден от Апелативната прокуратура в Пловдив. Това са Ивайло Д., на 22 година, брат му Мариан Д., на 20 година, и Виктор А., на 25 година, за това, че на 30.11.2021 година в село Дунавци, област Стара Загора, в съучастничество между тях, като съизвършители, са отвлекли Стефан Стефанов на 34 година - закононарушение по член 142, ал.2, т. 2 вр. ал.1, вр. член 20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Тримата са упрекнати и в това, че на 30.11.2021 година в гориста околност, южно от връх Бузлуджа, в землището на град Шипка, още веднъж в съучастничество между тях, като съизвършители, незаконно са лишили от независимост Стефанов – закононарушение по член 142а, ал.1, вр. с чл.20, алинея 2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Спрямо Ивайло Д. е повдигнато обвиняване и за опит за ликвидиране на Стефан Стефанов – закононарушение по член 115, вр. член 18, ал.1 от Наказателен кодекс.

По делото е открито, че тримата обвинени са отвлекли Стефанов и с автомобил го откарали в околност под връх Бузлуджа. Там го малтретирали. На мъжа бил нанесен побой и прободни рани в корема. Пострадалият бил завързан за дърво, след което тримата си тръгнали. Стефан бил открит от инцидентно преминаващ жител, който подал сигнал на тел. 112.

Тримата обвинени са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжната прокуратура в Стара Загора да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР