Трима мъже записаха едновременно имената си като бащи на момиченце,

...
Трима мъже записаха едновременно имената си като бащи на момиченце,
Коментари Харесай

Трима мъже станаха първата легална еднополова тройка бащи на момиченце

Трима мъже записаха по едно и също време имената си като татковци на момиченце, родено от сурогатна майка, и се трансфораха в първата легална еднополова тройка татковци в света, пише LadBible, представен от Gospodari.com.

Иън Дженкинс, Алън Мейфийлд и Джеръми Алън Ходжис използваха дарени ембриони и сурогати, с цел да посрещнат на света двете си деца, щерка им Пайпър и сина Паркър.

Триото влезе в юридическата история през 2017 година, когато арбитър позволи на всички да бъдат вписани в акта за раждане на Пайпър – което беше голям крайъгълен камък за фамилии от няколко мъже да получат самопризнание в Съединени американски щати.

Иън, който е лекар по специалност, споделя, че никой от тях тримата не е имал проблеми в професионалния си или персоналния живот поради решението да встъпи в тричленно еднополово семейство.

„ Тревожим се от обстоятелството, че децата ни могат да се възприемат по друг метод. Не искахме те да станат обект на закачки, тормоз или корист онлайн ”, допълва той.

Въпреки че доста хора одобряват решението им, най-голямото предизвикателство за тримата бащи било преди Пайпър да се роди, защото ограничаващите закони създавали спънки за тях да създадат семейство на базата на сурогатно майчинство.

Иън е създател на книга, озаглавена „ Трима бащи и бебе “. Говорейки за това за какво е значимо за него да разгласява записките си, той споделя:

„ Искахме всички да знаят, че любовта изгражда семейството и даже фамилиите да наподобяват по друг метод, то в случай че държите на децата си и вършиме всичко допустимо, с цел да им дадете допустимо най-хубавото детство – това е, което е от голяма важност. ”

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР