Несвършващите ремонти във Варна преди летния туристически сезон провокираха недоволството

...
Несвършващите ремонти във Варна преди летния туристически сезон провокираха недоволството
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Важно е да информираме хората за пътните ремонти

Несвършващите поправки във Варна преди летния туристически сезон предизвикаха недоволството на жителите. Вс еки четвъртък компаниите са в общината, с цел да дават доклад по какъв начин вървят пътните поправки в целия град, изясни пред БНР кметът.

Той уточни, че има цялост от проблеми за жителите, които живеят в региона на " Христо Смирненски ".

" ВиК по оперативната стратегия на водния цикъл, смесен с оживено строителство на здания. Едновременно с това се работи и по улица " Прилеп ". Настояваме ВиК да ни дава постоянни доклади ".

Строителството ще продължи, за може да завърши оптимално бързо, уточни кметът и изясни, че Варна е изключена от възбраната за строителство след 15 май. 

" Става въпрос единствено за курортите към града ". 

Важно е да осведомяваме хората, безапелационен е Коцев.

" Това, което разбираме от протестиращите е, че на тях им липсва инфромация. Затварят се улици, стартират да се разкопават нови, само че преди да са приключени предходните. Правят си някаква тяхна организация. Опитваме се тя да стане наша – ние да диктуваме темпото на тези компании. Завареното състояние е такова, че ние влизаме в придвижване в тези планове ".

15 юни е краен период за довеждане докрай единствено на избрани обекти, изясни той.

" Христо Смирненски " се прави на няколко стадия. Ние сме задължили ВиК и и изпълнителите там да не се работи през летния сезон, а да се приключи улицата на носещия пласт. Асфалтополагането ще бъде наесен.

Хората ще видят удобството, когато тези улици се завършат. Трябва да се изтърпи този интервал. Да, той се протака повече, в сравнение с чакахме.

Проектът за ВиК е прекрасен като план, само че осъществяването е потресаващо. 

Ние, като община имаме функционалността на контрол в тези планове.  

Търсим хора в инвеститорския надзор, с цел да може общината да поеме своите задължения и да следи за качеството и контрола на изпълнените обекти ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР