Трима кандидати ще спорят на президентските избори в Турция на

...
Трима кандидати ще спорят на президентските избори в Турция на
Коментари Харесай

След скандал: Един от опонентите на Ердоган се оттегли

Трима претенденти ще спорят на президентските избори в Турция на 14 май – настоящият държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, Кемал Кълъчдароглу и Синан Оган. Четвъртият кандидат Мухарем Индже отдръпна кандидатурата си.

Днес стана ясно, че изказвания за секс запис на претендента за президент Мухарем Индже, тиражирани в обществените медии, са провокирали резултата на бомба в Турция броени дни преди изборите за президент и парламент на 14 май.

Потребител под името Али Йешилдаг твърди, че разполага със запис със полово наличие на Индже, който ще показа. От същия профил бяха отправени изказвания и за други политици.

Индже отговори на изказванията с пост в Туитър, в който прикани наличието да бъде неотложно оповестено, приомня Българска телеграфна агенция.

След появяването на компромата обаче се появиха изказвания, че Мухарем Индже е прекарал инфаркт. Планирани авансово от него предизборни прояви за през вчерашния ден и през днешния ден бяха анулирани. От предизборния щаб на Индже отхвърлиха информациите за инфаркт, само че признаха, че кандидат-президентът е болен, без да уточнят от какво.

Етикети: избориТурция

Свързани изявления

Турция и Сирия се договориха да подобрят връзките си

10.05.23 20:58
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР