Трима каналджии от български произход са задържани снощи при акцията

...
Трима каналджии от български произход са задържани снощи при акцията
Коментари Харесай

Трима каналджии задържани при акцията срещу нелегални мигранти в село Янтра

Трима каналджии от български генезис са арестувани нощес при акцията против незаконни мигранти в село Янтра. И тримата са от региона на Велико Търново.

В горнооряховското село бяха арестувани 26 незаконни мигранти. Намерението им е било да стигнат до Франция. Самите те не се знаели, че се намират в България.
26 незаконни мигранти бяха арестувани в горнооряховското село Янтра По непотвърдена информация арестуваните са от Афганистан
В землището на село Янтра те са били в продължение на два дни, а през вчерашния ден служителите на реда съумяват да ги задържат, когато каналджиите са превозвали една дребна част от тях. Те са били извозвани с автомобил с непозната регистрация. Останалите се открити скрити в близкото дере.

Заловените мигранти са извозени на два пъти на групи от по 13 индивида до разнообразни бежански центрове в страната.

Самите те настояват, че са от Афганистан, само че дали това е по този начин към момента не е ясно, тъй като не разполагат с документи за идентичност.

Не е ясно също какъв брой от тях са малолетни. Част от тях са споделили, че са под 18 години, само че това не е потвърдено с документи.

До полицейската блокада на село Янтра се стигна след сигнал на „ Гранична полиция”, час и половина продължи полицейската интервенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР