Трима футболисти на Локомотив (Пд) са със симптоими на коронавирус.

...
Трима футболисти на Локомотив (Пд) са със симптоими на коронавирус.
Коментари Харесай

Българският футбол от COVID-19 се не бои

Трима футболисти на " Локомотив " (Пд) са със симптоими на ковид. Това потвърдиха от клубното управление на " черно-белите ", откакто два дни отричаха в отбора изобщо да има такива играчи, камо ли причина за това да е било общественото празненство по случай извоюваната Купа на България.

Напук на рекомендациите за органичаване на всеобщите събития, в понеделник новият остарял притежател на трофея реши да отпразнува оценката, събирайки над 2500 почитатели по улиците на Пловдив. Въпреки апелите на здравните управляващи за съблюдаване най-малко на рационална физическа отдалеченост екзалтираните последователи (а и футболисти) не се съобразиха с никакви противоепидемични ограничения и направиха бурно шествие от стадиона в парк " Лаута " до площада пред общината.

На идващия ден от пловдивската полиция оповестиха, че петима играчи на " Локомотив " (Пд) и над 50 почитатели от присъствалите на празненствата са носители на вируса COVID-19. От РЗИ-Пловдив, както и от клуба отхвърлиха коментар, като само притежателят на футболния тим Христо Крушарски отговори пренебрежително и саркастично на заложения му въпрос от bTV:

" Аз съм болен и садя болест! "

Днес спортният шеф на " Локомотив " Георги Иванов-Гонзо въпреки всичко призна, че в тима има трима души, които се усещат зле, само че разгласи, че са единствено трима - Илко Пиргов, Бирсент Карагарен и Кенан Муслинович. " Не е несъмнено, че имат ковид. Имат признаци – имат температура, боли ги гърлото. Футболистите са изолирани и сме създали всичко допустимо, с цел да ги изолираме от тима ", изясни някогашният национал.

Крушарски пък смекчи тона и съобщи: " Днес са направени проби на всички футболисти. Аз обаче мисля, че огромна част от тестванията не отразяват истината. Но сме длъжни да вземем ограничения. Коронавирус може да хванем и в този момент. Нека изчакаме и да забележим какви са резултатите. На мен ми направиха тест и съм чист. "

Досега в елитното равнище на българския футбол има доказани общо 24 позитивни проби за COVID-19 измежду играчите. Първите два регистрирани случая бяха още преди подновяването на шампионата в Ефбет лига - на Емил Виячки ( " Славия " ) и Красимир Станоев ( " Етър " ).

След рестарта на шампионата на 5 юни инфекцията беше открита на първо време при Томи Юрич ( " ЦСКА-София " ). След това стана ясно, че Мартин Кавдански ( " Царско село " ) е играл болен в мача против " Черно море ", а последвалото всеобщо тестване откри първата по-сериозна вълна на болестта в българския футбол: позитивни бяха резултатите на 16 футболисти на варненци и още трима на столичани, както и на техния притежател Стойне Манолов и на съсобственика на " Левски " Константин Папазов, участвал на мача.

Днес пък беше оповестено, че с доказана проба за COVID-19 е и геният в отбора на " Ботев " (Пд) Димитър Тонев. Диагностициран като притежател на ковид е и клубният необут на пловдвичани Георги Самуилов.

Въпреки цялата тази отрицателна статистика никой от БФС към момента даже не отваря дума за спиране на шампионата. Почти несъмнено е, че това няма и да се случи, в случай че до края на сезона остават още единствено два кръга от плейофите.

Държавните институции също необяснимо не престават да си затварят очите за протичащото се в бългаския футбол. Нещо повече, министър председателят Бойко Борисов и подопечните му министри на опазването на здравето Кирил Ананиев и на спорта Красен Кралев даже интензивно спомагат за увеличение на риска от предаване на болестта.

След инструктаж от премиера двамата министри първо разрешиха частичното отваряне на стадионите за аудитория, а след това гледаха безучастно по какъв начин на нито един мач феновете не се съобразяваха със наложителните ограничавания. Дори откакто отидоха да изгледат онлайн финала за Купата на България сред " ЦСКА-София " и " Локомотив " (Пд) на отворения за 12 000 души ст. " Васил Левски ", Ананиев и Кралев само се заканиха, че " в случай че почитателите не престават да не съблюдават разпоредбите за обществена отдалеченост, ще обмислим затваряне на стадионите за аудитория " .

Кога, откакто сезонът свърши ли?
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР