Трима български тенисисти получиха уникалната възможност да играят на супертурнира

...
Трима български тенисисти получиха уникалната възможност да играят на супертурнира
Коментари Харесай

Контузия спира Гришо за Sofia Open 2020

Трима български тенисисти получиха неповторимата опция да играят на супертурнира от категория АТП 250 Sofia Open 2020. Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев  ще вземат участие с " уайлд кард " в главната скица на петото издание на шампионата в София от 7 до 14 ноември в " Арена Армеец ".

Благодарение на семейството на България на шампионат от международния тур, най-хубавите български тенисисти имат шанса да се включват непосредствено в конкуренцията със звездите от международния тенис хайлайф.

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще играе за пети път с " уайлд кард " в  Sofia Open. В началото на годината 27-годишният пловдивчанин стана рекордьор на страната по победи за " Купа Дейвис ", а в този момент ще преследва и първата си победа в шампионат от сериите АТП 250.

Александър Лазаров впечатли българската аудитория преди година, когато преодоля квалификациите с победи над поставените Лукаш Лацко и Лука Вани, с цел да стигне до мач в главната скица против един от детските си идоли Фернандо Вердаско. Това ще е пета изява и за 22-годишния Лазаров на АТП шампионата в София и общо трето присъединяване в главната скица след „ уайлд кард ” през 2017-а и минаване през пресявките през 2019-а.

19-годишният Адриан Андреев има шанса за трета  година да играе в главната скица, откакто през 2017 година, едвам 15-годишен, взе участие в квалификациите в София. През 2018-а Андреев  стана първият състезател, роден през този век, изиграл мач в главната скица на шампионат от календара на АТП, с помощта на Българската федерация по тенис и уредниците на Sofia Open.

В навечерието на шампионата уредниците на  Sofia Open 2020 бяха осведомени от екипа на Григор Димитров, че заради травма той няма да може да се възползва от непокътнатата за него „ уайлд кард “ за присъединяване в домашния шампионат. Изразяваме нашето страдание за отсъствието на най-хубавия български тенисист и му желаем бързо възобновяване.

Четвърти българин ще взе участие в конкуренцията на сингъл, откакто Габриел Донев получи " уалйд кард " за квалификациите. С покана в пресявките в София ще взе участие и един от огромните гении на бъдещето на Чехия Йонас Форейтек, притежател на две трофеи от " Големият шлем " от 2019 година при юношите - на сингъл на " Уимбълдън " и на двойки на US Open.

България получава две " уайлд кард " и за шампионата по двойки на Sofia Open 2020. Димитър Кузманов ще си партнира с Александър Донски, а Александър Лазаров – с Васил Младенов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР