Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем Анди Мъри се

...
Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем Анди Мъри се
Коментари Харесай

Братя Мъри потеглиха успешно на двойки във Вашингтон

Трикратният първенец в шампионатите от Големия шлем Анди Мъри се приближи до завръщане на сингъл шест месеца след претърпяната интервенция за промяна на тазобедрената става, присъединявайки се към брат си Джейми за триумф на двойки във Вашингтон.

Братя Мъри, които си партнираха за първи път след Игрите в Рио през 2016, се оправиха със мощния френски тандем на Никола Маю и Едуард Роже-Васлен след 6-4, 6-7 (9), 10-5, с цел да доближат четвъртфиналите в конкуренцията. „ Нивото на игра бе доста високо “, сподели Анди след края на мача. „ Имаше някои положителни разигравания и бързи реакции на мрежата “, добави той.

Анди Мъри практикува на сингъл и играе двойки, като някогашният номер 1 в света, в този момент на 222-ро място в ранглистата, се пробва да се завърне на сингъл след интервенцията за промяна на тазобедрената става през януари. 32-годишният шотландец се притесняваше, че може да приключи прибързано своята кариера преди интервенцията. Той се завърна на корта през юни, само че на двойки, до момента в който продължава своята рехабилитация. „ Не изпитвам болежка “, показа Мъри. „ Бедрото не ме лимитира към този момент, когато блъскам топката. Може би, съм към момента малко муден в придвижването си. Надявам се, скоростта да се завърне с времето “.

БГНЕС напомня, че Мъри напусна Вашингтон в сълзи от болежка и отчаяние предходната година, откакто завоюва късен мач, просрочен поради дъжд, след който се отдръпна от шампионата. „ Наистина се усещам доста по-добре спрямо предходната година. Физически, съм в чудесно положение. Не знаех какъв брой още ще играя след шампионата тук предходната година. Да се завърна и да не изпитвам повече болежка е брилянтно “, приключи той.

Британското дуо изоставаше с 2-5 в решителения супер-тайбрек, само че завоюва осем поредни точки, последната от които след ас на Джейми Мъри. Анди бе този, който стартира обрата за братята след бекхенд уинър, добавяйки воле от бекхенд и други печеливши удари на мрежата за крайния триумф. Трикратният първенец в шампионатите от Големия шлем разгласи в понеделник, че е покрай завръщане на сингъл, като се надява това да се случи най-рано на шампионата в Синсинати след две седмици. Това ще бъде единствено две седмици преди старта на Ю Ес Оупън, като британцът добави, че в случай че не се завърне в Синсинати, евентуално ще изчака до след Флашинг Медоус, тъй като не желае да рискува към момента в мачове 3 от 5 сета.

Мъри, който победи на Големия шлем през 2012 на Ю Ес Оупън през 2013 и 2016 на Уимбълдън, игра за последно на сингъл на Аустрелиън Оупън през януари, губейки в първи кръг от Роберто Баутиста Агут в пет сета. Братя Мъри, които помогнаха на Англия да завоюва Купа Дейвис през 2015, проби френското дуо в последния гейм на първия сет, а след това ги надигра и в супер-тайбрека за триумф след 1 час и 51 минути игра. Те ще играят в спор за място на полуфиналите против третите сложени в схемата Майкъл Винъс от Нова Зеландия и Равен Клаасен от Южна Африка. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР