Трикове в кухнята и важни съвети за дезинфекция на кухненската

...
Трикове в кухнята и важни съвети за дезинфекция на кухненската
Коментари Харесай

Трикове в кухнята и важни съвети за използването на кухненската гъба

Трикове в кухнята и значими препоръки за стерилизация на кухненската гъба

Отдавна забелязах, че моята другарка (живее в прилежащия вход) отрязва краищата на гъбата. Посетих я преди няколко седмици и взех решение да схвана повече за този забавен способ. Бързам да го споделя с вас!

И още няколко значими съвета за потреблението на гъбата, преди да разкрия тайната на моята другарка:

1.Никога не търкайте с гъба дъската за рязане, изключително след месо! По-добре е да употребявате салфетки.

2.Не забравяйте да изстискате и изсушите гъбата. Във влажна среда микробите и бактериите се развъждат бързо.

3.Купете си няколко гъби за бъдеща приложимост. Можете съвършено да изчислите какъв брой са ви нужни. 1 гъба – 1 седмица.

4.Антибактериалните гъби доста ще понижат броя на бактериите и вашата кухня ще стане по-чиста! Но, несъмнено, няма да се отървете изцяло от тях.

Ето 2 съвета за стерилизация на гъбата
Метод 1 – в микровълновата
Само за гъби без железни детайли, изпратете я в микровълновата за 30-60 секунди (може да поставите чаша вода за по-голям овлажняващ ефект). Важно е гъбата да не е суха. Може просто да се стопи.

Метод 2 – накиснете в 10% разтвор на белина. Почистете гъбата под течаща вода. Разредете в дребна купа (по-добре е да употребявате нещо излишно, опаковка от кисело мляко или извара, например) белина с гореща вода и накиснете гъбата за 10-15 минути. Работете с гумена ръкавица. След процедурата би трябвало да измиете гъбата доста деликатно.

Можете да употребявате гъбите по цвят. Червена – за чинии, синя за повърхности в кухнята, оранжева – за семейството. Просто предупредете всички членове на фамилията за въвеждането на такава подредба.

Тези трикове в кухнята ще ви оказват помощ да поддържате съвършена непорочност.

Оказва се, че тя отрязва ъгъла на остарялата гъба за съдове, с цел да може по-късно да я употребява в семейството и по този начин всички членове на фамилията (включително и самата тя) да знаят, че тази гъба към този момент не е подобаваща за миене на съдове.

Объркаването може да стане елементарно! Само, несъмнено, в случай че вършиме всичко сами или живеете сами, тогава може да няма проблем. Повторното потребление на гъбата ще бъде доста рационално и икономично. Можете да почиствате обувки, да бършете прахуляк и доста други.

Преди повторна приложимост е належащо да почистите гъбата от останки от храна (въпреки че положителната стопанка постоянно има чиста гъба) и да я дезинфекцирате. Приятелката ми ме посъветва да я изплакна добре с антибактериален сапун, а още по-добре със сапун за пране и да я оставите няколко часа.

След такова разчистване гъбата ще ви служи към момента в семейството.

Вижте още: Голям шанс през 2020 година за 5 зодиакални знака

Важно! Гъбата за миене на съдове е главен разплодник на бактериите и микробите в кухнята. Някои източници настояват, че остарялата гъба може да съдържа до 95% от всички бактерии в кухнята.

Не забравяйте да сменяте гъбата за миене на чинии най-малко един път седмично.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР