Тригодишна програма за увеличение на доходите на работещите в градския

...
Тригодишна програма за увеличение на доходите на работещите в градския
Коментари Харесай

Синдикатите предлагат тригодишни програми за увеличение на доходите в градския транспорт

Тригодишна стратегия за нарастване на приходите на работещите в градския превоз с най-малко 10% годишно предложи президентът на КНСБ Пламен Димитров. Целта е да се преодолее дефицитът на хора и да се очертае ясна вероятност за развиване през идващите години. Той показа този вид на кмета на Варна Иван Портних и акцентира, че сходна стратегия беше призната от Столичния общински съвет преди месец. Според него моделът ще работи добре в цялата страна. Президентът на КНСБ беше във Варна като част от акцията „ Сивото убива “, ориентирана против сивата стопанска система.

Целта на осведомителната акция под мотото „ Сивото убива “ е да се увеличи публичната информираност и да се насърчи гражданското присъединяване в процесите и политиките за ограничение и предварителна защита на недекларираната претовареност в България. Според данни на Европейската комисия нейният % у нас е 18 при приблизително ниво в Европейски Съюз към 11,6%. Най-засегнатите браншове от това събитие са селското стопанство, където съвсем всеки втори е в сивата стопанска система, строителството и леката индустрия, изключително в шивашкия бранш. Пламен Димитров уточни, че че към този момент работи и ново мобилно приложение – VOX KNSB, което дава опция на хората да подават сигнали против неточни практики на работодателите или компаниите. След време, на база на записаните тъжби, синдикатът ще направи самобитни регистри на работодателите, които ощетяват чиновниците си, както и на тези, които съблюдават разпоредбите.

"В България към 80 на 100 от автосервизите са в „ сивия” бранш, оферират услуги със подозрително качество и заплашват човешки живот. Поради неправилни и некачествени поправки и поддръжка, осъществени от нискоквалифициран личен състав и с аварийни елементи със подозрително качество, се покачва броят на пътните произшествия, породени от неизправни коли ", съобщи Емил Германов от Съюза на автосервизите в България и добави, че автопаркът у нас е доста остарял, обслужва се безобразно и злополуките стават заради механически аргументи.

Около 6900 са записаните сервизи у нас, до момента в който незаконните са 3-4 пъти повече, уточни още Емил Германов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР