Тригодишна ефективна присъда постанови ямболският окръжен съд по дело срещу

...
Тригодишна ефективна присъда постанови ямболският окръжен съд по дело срещу
Коментари Харесай

Ясновидец развалял магии срещу пендари

Тригодишна ефикасна присъда постанови ямболският областен съд по дело против лъжец, който в продължение на няколко години се представял като ясновидец и „ разваляч на вълшебства “, като по тоя метод съумял да ощети с близо 30 бона 13 души от региона на Стара Загора, Русе и Ямбол.

38-годишният Златко Димитров от варненското село Старо Оряхово  примамвал жертвите си рекламни известия, които разгласил през интервала от 2016 до 2018 година в разнообразни вестници, четени най-вече от възрастни хора. 

Представял се като „ ясновидец, врач, баяч, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог “.В тях „ феноменът “ твърдял, че против „ непретенциозно възнаграждение “ и при даване на движимости, благосъстоятелност на нуждаещия се от помощта му, е подготвен да излекува страдалеца или околните му. За връзка разгласил и мобилен телефонен номер. Според пострадалите „ врачът “ предпочитал да получава златни бижута или пендари и наполеони. Преди да попадне в полезрението на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи в края на юни 2018  година престъпно проявеният и към този момент осъждан за измами Златко съумял да „ ожили “ 22 пъти 13 мъже и дами на друга възраст и разнообразни плаквания, написа " Монитор ".

Първият сигнал е бил пуснат от старозагорка, която в границите на 3 месеца изпратила на адреса във Варна към 370 грама златни украшения и към 600 лева, само че по този начин и не усетила облекчение за проблемите си. Когато отишла на адреса, където пращала бижутата, дамата открила, че там никой не е чувал за сходен „ врач и феномен “. Последвала тъжба и от 77-годишна жителка на бургаското село Камено, която пръснала 1350 лева, с цел да лекуват отдалечено с вълшебства заболели близки, само че макар „ вноските “, те се споминали.

Престъпното действие на „ знахаря “  е квалифицирано по чл.210, ал.1, т.4, вр. чл.209, ал.1, вр. с чл.28, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, защото е осъществено при продължавано такова.Осъдителната присъда, постановена от ямболския областен съд е постановена и от областен състав, тя е дефинитивна и към този момент се изтърпява.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР