Триглицеридите са химическа форма на мазнини в кръвта. Излишъкът им

...
Триглицеридите са химическа форма на мазнини в кръвта. Излишъкът им
Коментари Харесай

Билки за борба с високите триглицериди

Триглицеридите са химическа форма на мазнини в кръвта. Излишъкът им е обвързван с разнообразни болести. Високите триглицериди могат да доведат до повишение на холестерола, нараснал риск от сърдечни пристъпи и хипертония.

За благополучие, тези триглицеридни равнища могат да бъдат понижени с вярна диета и извършения. Някои билки могат да бъдат потребни дружно с диетата и упражненията за намаление на триглицеридите.

Симптоми на високи триглицериди

Високите триглицериди могат да бъдат доста нездравословни, тъй че е значимо да започнете да следите равнищата си във времето, преди да станат действителна заплаха. Най-често, високите триглицериди не са съпроводени съответен признак, стига те да не са на равнището на риска, само че предварителната защита е доста значима.

Как да се избегне високо равнище на триглицериди? Контролът на триглицеридите е много елементарен и има доста артикули и способи, които могат да ни оказват помощ в това.

Балансирана диета: Добрата диета, която ни разрешава да заобикаляме равнищата на триглицеридите, би трябвало да включва огромни порции зеленчуци, плодове и риба. Трябва да се заобикалят сосове, които съдържат доста мазнини и да не се злоупотребява с алено месо, вместо негода се даде преимущество на птичите и други нетлъсти леки меса. Трябва също по този начин да заобикаляме да ядем огромни количества самун, изключително със сосове, да ограничим алкохола и захарта.

Физически извършения всеки ден: Ежедневните физически извършения са значими за здравето, както и за доста от нашите функционалности на тялото. Например, можете да плувате или да отидете на разходка всеки ден. С към 30 минути извършения дневно и можете да сте сигурни, че триглицеридите ще бъдат на вярното равнище.

Много вода: Препоръчва се към два литра дневно, защото това ще ни помогне да сме чисти и здрави от вътрешната страна и извън.

Заедно с вярното хранене, водата и физическата интензивност, има някои билки, които ще оказват помощ за поддържане на естествените равнища на триглицеридите.

Канела

 канела против високите триглицериди

Канелата има доста изгоди за здравето, едно от които е да намалява триглицеридите. Научните данни, получени в проучване, оповестено в списание Diabetes Care през 2003 година, при което пациентите получавали по 1 грам, 3 грама или 6 грама канела дневно, посочили, че всички имат усъвършенстване в понижаването на равнищата на триглицеридите, макар че се предлага да се стартира с доза от 1 г дневно.

Чесън

Чесънът е едно от благосъстоянията на природата и това се удостоверява от многочислени изследвания, които демонстрират, че потреблението на единствено един чесън дневно оказва помощ за намаление на триглицеридите. Чесънът оказва помощ за понижаване на отделянето на триглицериди от черния дроб в кръвта, а също по този начин има противовъзпалителни и антикоагулантни свойства и спомага за намаление на холестерола.

Зелен чай

Листата му съдържат танини и други естествени антиоксиданти, които оказват помощ за понижаване на триглицеридите. Консумирането му, дружно с диета и някои извършения, може елементарно да понижи триглицеридите.

Листата от артишок

 артишокът оказва помощ при високите триглицериди

Листата на артишока са източник на мощни антиоксиданти флавоноиди, както и статини. Тези субстанции защищават от окисляване и свободни радикали. Различни клинични изследвания демонстрират, че потреблението на листа от артишок е потребно за намаление на холестерола и триглицеридите. Това евентуално се дължи на резултата на статините, които взаимодействат за намаление на холестерола.

Билки, богати на Омега-3 мастни киселини

Тези мастни киселини са потребни за сърцето и оказват помощ за намаление на триглицеридите и холестерола. Омега-3 киселините са ненаситени мастни киселини, които се намират в разнообразни храни и спомагат за попречване на образуването на кръвни съсиреци. Съдържат ги следните билки: карамфил, майорана, риган, босилек, култивиран чай, дафинов лист, къри, розмарин, мента, естрагон, джинджифил, маково семе.

Билки, богати на ниацин

Ниацинът е витамин от В групата, който оказва помощ за намаление на триглицеридите. Ниацинът работи освен против непотребните триглицериди, само че и против LDL холестерола и общия холестерол. Сред билките, богати на ниацин са: люцерна, корен от репей, коча билка, лайка, очанка, семена от копър, сминдух, женшен, хмел, хвощ, лопен, коприва, овес, магданоз, мента, листа от малина, алена детелина, шипка, култивиран чай, киселец.

Борбата с високите триглицериди не е толкоз комплицирана, стига да имате воля и предпочитание. Спорт, хранителен режим и билков чай могат доста да подобрят положението ви!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР