Тричането на Вежди Рашидов от същите, които преди три години

...
Тричането на Вежди Рашидов от същите, които преди три години
Коментари Харесай

Дачков: Вежди спечели сърцата, защото каза онова, което всички си мислят. Включително и Никола Минчев

Тричането на Вежди Рашидов от същите, които преди три години писаха ПКП по 10 пъти дневно във ФБ с всички оттенъци на подигравката, е непоносимо двуличие. Репликата на Вежди беше по адрес на цялото американско безумство, нападателно нахлуващо и при нас – специфични законодателства и фиксации върху извадени от подтекст проблеми и фаворизирани виктимизации, придружени от генерални систематизирания.
Прочетох някъде, че в България сме отгледали единствено насилници и това идвало по линия на патриотизма. В Съединени американски щати от десетилетия има големи квартали (колкото приблизително огромен български град), в които не можеш да влезеш, тъй като няма да излезеш, а в Европа от години е същото (опитайте разходка в „ Моленбек “ в столицата на ЕС) – някой да е правил сходни систематизирания за тях?
А систематичното изтребване на деца в американски учебни заведения, което придобива размерите на зараза, тъй като стартира да се трансферира и в Европа и Русия, не изисква ли особено законодателство и Истанбулска спогодба на квадрат? Какво е това безумно зацикляне в интимното партньорство за 60 работни дни, което от ПП-ДБ въртяха, сукаха, да е и за еднополови връзки (добре, че ГЕРБ опазиха достойнството на българския закостенял дух и не им пуснаха тази алена линия).
Какъв е този бяс да вадиш престъпни закононарушения и да ги развяваш като знаме против домашното принуждение, с цел да пробуташ през задния вход лобистките текстове на ЛГБТ от Истанбулската спогодба! Това в действителност излиза отвън всевъзможни човешки граници и разсъдък. Никой не пречи на тези хора да бъдат такива, каквито желаят, само че тяхното упорито и все по-агресивно предпочитание да се фокусираме върху долницата им и да я честваме в законодателството е маниакалност, облечена в положителни шарени послания и натрапена като общоевропейска норма.
Наистина можеш да полудееш и Вежди, който е органически и непосредствен човек, с доста крепко земно възприятие, го изрази по своя си метод в три фрази. И завоюва сърцата на болшинството, тъй като сподели това, което всички си мислят. Включително и Никола Минчев, който същински се радваше одобрително на неговите думи. Маниакалното предпочитание на едно незначително малцинство да трансформира българите в западни лицемери, единствено тъй като желае да усеща по-възвишено вътрешната си зона на комфорт, беше смешно до едно време, в този момент към този момент е безумно.
Разбирам доста добре Борисов и Пеевски, които лавират и ловко ги насочват към цялостната им злополука, само че след изборите на това би трябвало да се постави край. А Вежди говореше за нещо надалеч по-отвратително и то се състои в тайната на другояче блестящия всемирски, артистичен и прочие триумф. Тайна, която Холувид се опита да замете под килима с Харви Уайнстийн и да обърне с хастара тъжната истина на непринудено „ съдействие “ в името на славата, само че истината е, че огромна част от блестящите имена в шоубизнеса (а и освен там) вършат кариера през нечие легло. И това е ясно като бял ден.
А знаете ли какъв брой нечовечен и долен е светът на класическата и оперна музика – това възвишено изкуство? Не желаете и да знаете. И всичко това е по този начин, откогато свят светува. Старата игра е на обезчестяване, а не на принуждение. Световната популярност и огромният триумф имат цена, тя е посочена доста ясно в Стария и Новия Завет, както и в огромната литература на християнския свят (другата не ми е позната). Да се опитваш да променяш това през катурване на причинноследствените връзки и да пробутваш повсевместно съдене, вместо смирение (както прави Църквата от две хиляди години), е обществен опит с предупреден несполучлив край.
Социалните опити да се отстрани злото, без да се схваща произхода му, постоянно водят до неговия още по-голям успех. Това не значи, че не би трябвало да има правораздаване и правдивост, а значи точно правораздаване и правдивост, извиращи от единствения вероятен Източник. Истерията тези дни е дирижирана и има за цел да вкара в българския дневен ред американската истеричност и честен рекет, с цел да могат умните и красивите да узурпрират власт, тъй като не могат да се доберат до нея през демократични избори и единствено с едното американско посолство. На тях им би трябвало инструмент за напън и уединяване през обществен линч на всеки, който не мисли като тях, с цел да отстрелват конкуренцията. Безумно е да им позволим да го създадат.
От Facebook профила на журналиста Явор Дачков
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР