Три заявки за посещения на круизни кораби са получили от

...
Три заявки за посещения на круизни кораби са получили от
Коментари Харесай

3 заявки за круизни кораби във Варна за следващите 2 години

Три поръчки за визити на круизни кораби са получили от Морска гара във Варна за летата на 2019 и 2020 година. Това заяви за Радио " Фокус “ – Варна началникът на звеното Александър Аврамов. По думите му, откакто това лято в града не дойде нито един лайнер, взрив няма по какъв начин да се случи, само че съществуването на поръчки е обнадеждаващо. Очаква се през май следващата година на Морска гара да дебаркира корабът " Aegean Odyssey “ с 400 пасажери на борда. За 2020 година поръчките са две – за месеците юни и септември.

Александър Аврамов напомни, че от няколко години визитите на круизни кораби във Варна е замряло поради геополитическата конюнктура в басейна на Черно море. Според него обаче обстановката ще се усъвършенства и след три години, поръчките може да се удвоят и да се усилят. По думите му рекордна по визити на пасажери за Варна е била 2014 година. Тогава 36 круизни кораба са дебаркирали на Морска гара. Пикът на визити на круизни туристи в морския ни град обаче се е дължал на отводите от Одеското пристанище, от Ялта и пристанищата на Кримския полуостров.

" Курсовете бяха пренасочени към Варна, Бургас и Несебър. И по този метод се случиха нещата във Варна “, добави още Александър Аврамов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР