Отсъстващ съдебен заседател отложи делото срещу полицаите Любка Гечева и

...
Отсъстващ съдебен заседател отложи делото срещу полицаите Любка Гечева и
Коментари Харесай

Съдът отложи делото срещу полицаите, ескортирали Димитър Любенов

Отсъстващ правосъден заседател отсрочи делото против служителите на реда Любка Гечева и Георги Малински, ескортирали Димитър Любенов, обвинен за тежката злополука на Околовръстното шосе на София през 2022 година, при която почина френски жител.

По делото през днешния ден трябваше да бъдат разпитани очевидци, като измежду тях беше и самият Любенов.

Съдията по делото заяви, че пет минути преди началото на процеса единият от правосъдните заседатели се е обадил, че няма да се яви, без да да показва ясна причина.

През май 2023 година прокуратурата даде на съда двамата служители на реда, станали известни след тежка злополука на Околовръстното шосе през септември година по-рано. При случая Любенов е карал с висока скорост и след приложимост на неразрешени субстанции. Колата му е блъснала различен автомобил, а при конфликта умря френски жител.

Любенов бе задържан, а след това стана ясно, че той е имал конвой от служители на реда, на които, по думите му, е платил 200 лв.. Става дума за униформените Любка Гечева и Георги Малински.

Тогава Малински е упрекнат, че като служител на реда е взел 200 лв., с цел да не спре Любенов да кара, а също и че не е съобщил за случая. Той ще дава отговор и за това, че откакто е видял злополуката, не е съобщил за нея в дежурната част и не е оказал помощ.

Гечева бе дадена на съд за длъжностно закононарушение и по тази причина, че не е оказала първа помощ при случая на Околовръстното шосе. Тя няма обвиняване за рушвет.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР