Три варианта за смесено обучение разпрати МОН до училищата. Днес

...
Три варианта за смесено обучение разпрати МОН до училищата. Днес
Коментари Харесай

График в училищата. Изцяло присъствено - само 1 клас

Три разновидността за смесено образование разпрати МОН до учебните заведения. Днес те ще бъдат разисквани на среща сред шефове и специалисти от просветното ведомство, а решението ще влезе в действие от 27 ноември до Коледа. След това ще се взема решение по какъв начин да приключи първият период.

Всяко учебно заведение единствено ще взима своите решения. Задължително изискване е всяко дете да участва в клас, само че без да стават скупчвания на огромни групи от възпитаници.

Винаги присъствено в учебно заведение ще са децата от първи клас. Останалите ще учат смесено и вкъщи. Всяко учебно заведение ще има право да избере по какъв начин да се случи това. И до момента в който концепциите към момента се разискват в МОН, в 51-во учебно заведение към този момент са на хибридна система. 50% от децата в единия пети клас са си у дома, а останалите - в класната стая. Редуват се всеки ден. Разделени са четни и нечетни номера.„ Въпреки че едната част в този момент е тук, а другата е онлайн, въпреки всичко опитът е значим. От предходната година имаме методите и методите по които да внесем ред и да следим класа “, сподели пред Нова тв учителят Цветелина Кирилова.

Системата за разделяне на класовете на две ще разреши в учебното заведение да няма скупчване на възпитаници. Моделът ще бъде прибавен и при връщането на всички възпитаници в учебно заведение.Това е допустимо, защото всяка стая в школото е снабдена с камера, микрофон и тв приемник. Те обаче са купени във времето и цената им е към 200 хиляди лв.. Затова в 119-то учебно заведение избират различен образец.

„ Ключовите възпитаници са тези от първи и пети клас, които на 100% би трябвало да учат присъствено. За останалите ще разработим график - по кое време да са присъствено и по кое време да са на отдалечено образование “, сподели Симеон Ангелов, зам.-директор на 119 СУ " Акад. Михаил Арнаудов " в София.Целта е в учебно заведение да не са повече от 40-50% от учениците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР