Три страни се отказват от участие в песенния конкурс Евровизия

...
Три страни се отказват от участие в песенния конкурс Евровизия
Коментари Харесай

България се отказа от участие в Евровизия

Три страни се отхвърлят от присъединяване в песенния конкурс " Евровизия " през 2023 година, който ще се организира в Ливърпул, съобщи Би Би Си, представен от Българска телеграфна агенция.

Причината за решението на България, Република Северна Македония и Черна гора е повишение на таксата за присъединяване.

Bulgaria, North Macedonia and Montenegro will not participate in the Eurovision Song Contest 2023
— Hanlire (@HanlireCom)
Страните са били помолени да платят повече , с цел да се компенсират изгубените пари след възбраната за присъединяване на Русия, настояват източници на Би Би Си. Тя имаше забележителен финансов принос за организирането на форума, само че бе изключена след нахлуването ѝ в Украйна.

Сумите, които заплаща всеки участник, не се оповестяват обществено.

Европейският съюз за радио и телевизия , който провежда музикалната конкуренция, към този момент удостовери лист с 37 участници за идната година.

България, Република Северна Македония и Черна гора не съумяха да преминат през полуфиналната фаза на тазгодишното съревнование , което се състоя в Торино . Песенният конкурс бе извоюван от украинската група " Оркестър Калуш " и по традиция " Евровизия " е в страната, която е спечелила предходната конкуренция.

Организаторите обаче решиха, че няма да е безвредно идващото издание да се организира в Украйна поради войната там . Така семейството бе присъдено на Англия , чийто реализатор Сам Райдър се класира на второ място в състезанието в Торино.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР