Три премиерни спектакъла подготвят артистите от Музикално-драматичния театъра Константин Кисимов“

...
Три премиерни спектакъла подготвят артистите от Музикално-драматичния театъра Константин Кисимов“
Коментари Харесай

Три премиерни спектакъла в месеца на театъра във Велико Търново

Три премиерни спектакъла приготвят артистите от Музикално-драматичния театъра „ Константин Кисимов “ във Велико Търново.

Те ще бъдат показани за първи път пред аудитория март и са отдадени на Международния ден на театъра, който се отбелязва на 27 март, на 125-годишнината от рождението на Кисимов, 70 година от основаването на професионален трагичен спектакъл в остарялата столица и 50 година от откриването на музикално-драматичния спектакъл.

Днес стартират подготовките на постановката «Хъшове» по претекстове от повестта „ Немили-недраги ” на Иван Вазов, а режисьор е Бойко Илиев. Спектакълът е отдаден на юбилея на Кисимов, който е роден на 16 април 1897 година в остарялата столица, и ще бъде изигран още веднъж пред аудитория на 16 март. „ Хъшове ” е обичаната пиеса на великия артист, а ролята на Странджата е измежду емблематичните облици, които той е пресъздал на театралната сцена. През 1919 година Константин Кисимов извършва за първи монолозите на Странджата в читалищното театро в Търново, а през годините тази пиеса се трансформира в негова орис. За първи път играе Странджата в Народния спектакъл „ Иван Вазов ” през 1931 година, а по-късно още най-малко пет пъти се е превъплъщавал в обичания облик на търновска сцена, напомни шефът на МДТ Васил Вълчев.

Един от най-талантливите и елегантни български поп реализатори Орлин Горанов е гост-звездата в празничния концерт „ Отражения “ на великотърновския спектакъл. Музикалният театър е отдаден на празника на Велико Търново, а великотърновци и гостите на града могат да му се насладят на 21 март от 19 часа в огромна зала на МДТ.

Фрагменти от обичани мюзикъли на Бърнстейн и Уебър и българска поп музика ще сервира на ценителите на музикалното изкуство екипът на театъра. Те ще звучат под диригентската палка на Георги Патриков. В концерта взе участие оркестърът на МДТ, а на сцената ще излязат солистите на великотърновския спектакъл Теодора Петрова и Миряна Калушкова. Специални посетители ще бъдат Гергана Стоянова – дълготраен солист на Вокална група „ Пеещи камбанки “ при Младежкия дом с началник Владимир Габров, и младите гении от Джуниър бенд с началник Йордан Цветанов.

Вече започнаха подготовките и на детския мюзикъл „ Мечо Пух “ от Александър Йосифов. В спектакъла вземат участие актьори и солисти от театъра, а постановчик е Стефан Методиев. Премиерата на новото детско заглавие в афиша на МДТ е на 25 март от 12 часа в огромна зала на великотърновския спектакъл.

Билети за спектаклите към този момент се продават на касата на Музикално-драматичния спектакъл, както и онлайн на уеб страницата на https://teatarvtarnovo.com/.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР