Три хиляди земеделски стопанства са включени в пробното преброяване на

...
Три хиляди земеделски стопанства са включени в пробното преброяване на
Коментари Харесай

Правят пробно преброяване на земеделските стопанства у нас

Три хиляди аграрни стопанства са включени в пробното броене на стопанствата, което стартира от през днешния ден. До 10 септември то може да се направи по интернет, по-късно ще се прави от анкетьори, които ще попълнят въпросниците.

Целта на пробното броене е да се тества адекватността на формираните анкетни карти, съобщи БНР. Същинското броене ще бъде следващата година и ще коства към 5 милиона лв. като 70 на 100 от тях се обезпечават от Европейски Съюз. Преброяването цели да даде ясна визия за структурата на селското ни стопанство и данните от него са единствено за потребностите на статистиката.

„ По време на преброяването не се събира информация за приходите на селските производители и за финансовото положение на стопанствата. Данните, които се получават от преброяването служат единствено за статистически цели в систематизиран тип “, изясни Николай Маринов от агроведомството, с цел да убеди хората, че няма потребност да крият информация.

Заради чумата по свинете в инфектираните региони попълването на анкетите ще става в кметствата или в общинските аграрни служби, с цел да се избегне разнасянето на вируса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР