Три големи автомобилни премиери направи автомобилният гигант по време на изложението в

...
Три големи автомобилни премиери направи
автомобилният гигант по време на
изложението в
Коментари Харесай

Основни акценти от представянето на Toyota по време на Автомобилното изложение в Женева 2018

Три огромни автомобилни министър председатели направи автомобилният колос по време на изложението в Женева 2018

КОНЦЕПТУАЛНИЯТ GR Supra Racing
дебютира, съживявайки името и духа на най-известния модел в знаменитото спортно завещание на Toyota и демонстрирайки уговорката на компанията да върне Supra назад на пазара.
Името Supra приказва за силата, производителността и прецизността на управление, които определяха световните стандарти в автомобилната промишленост за четвърт век. Като породист спортен автомобил, Toyota Supra построи репутацията си на застрашителен противник на пътя, а също и сигурен победител на пистата, доминиращ в японската серия GT и печелещ любовта на хиляди почитатели. GR Supra Racing Concept има конфигурация с предно разположение на двигателя и задвижване на задните колела и употребява структурата от съвременни леки материали.
Концептуалният спортен автомобил има трагичен дизайн на каросерията, който включва огромно задно крило.

AURIS и двойната хибридна тактика
Третото потомство Auris, показано в Женева, разполага с по-динамичен екстериорен дизайн и с напълно нов хибриден мотор с размер 2.0 литра, който се причислява към серията мотори, бележейки дебюта на двойната хибридна стратегия на Toyota.
По-дълъг и по-нисък от предшественика си, новият Auris има доста по-динамичен дизайн и по-забележителен фронтален стил.
Новата платформа на Auris TNGA гарантира по-приятно шофиране посредством на центъра на тежестта, многопосочното задно окачване и по-твърдата корпусна обвивка посредством потребление на стомана с висока здравина като арматура в ключови области. Всичко това способства за по-доброто ръководство и непоклатимост, без да се компрометира пътуването и комфорта.

Toyota AYGO 2018
Представеният фейслифт на AYGO запазва емблематичния `X` начело, който в този момент се превръща от двуизмерна графика в мощен триизмерен детайл. Отличителният нов фронтален дизайн включва преработени "keen look " предни светлини с интегрирани дневни светлини, които допълнително акцентират поразителния вид на AYGO.
Спечелилият голям брой награди 1.0-литров, 3-цилиндров, 12-клапанен, VVT-i мотор на Toyota към този момент дава отговор на Euro 6.2. Той е преработен, съчетавайки идеално мощността и потреблението на гориво с подобрено предаване на въртящия момент при по-ниски обороти на мотора за още по-приятно шофиране в градския трафик.
Предлагайки изключителна стойност, високото общоприетоо съоръжение на x-play включва улеснения като климатик и мултимедиен сензорен екран със 7-инчов цветен екран.
Новият високо оборудван x-clusiv се базира на спецификацията на общоприетия x-play с отличителен двуцветен екстериор с възможни три съществени цвята.
В допълнение, две специфични равнища на оборудване x-cite и x-trend ще обновяват AYGO гамата регулярно.

GR SUPRA RACING CONCEPT
Легендата се завръща

Модерната спортна идея дава знак за уговорката на Toyota да върне на пазара най-емблематичната си спортна кола.

КОНЦЕПТУАЛНИЯТ GR Supra Racing
дебютира на Автомобилното ревю в Женева, съживявайки името и духа на най-известния модел в знаменитото спортно завещание на Toyota и демонстрирайки уговорката на компанията да върне Supra назад на пазара. Той също по този начин демонстрира бъдещия потенциал на кола, която може да осигури висока успеваемост както на пътя, по този начин и на пистата.

Toyota Supra - НАСЛЕДСТВОТО
GR Supra Racing Concept съживява великото наследство на един от най-известните спортни коли на Toyota.
Името Supra приказва за силата, производителността и прецизността на управление, които определяха световните стандарти в автомобилната промишленост за четвърт век. Като породист спортен автомобил, Toyota Supra построи репутацията си на застрашителен противник на пътя, а също и сигурен победител на пистата, доминиращ в японската серия GT и печелещ любовта на хиляди почитатели.
Toyota Supra към момента се радва на статуса си на знаменитост измежду феновете на спортни автомобили, 16 години след последното ú производство. Известността ú е подпомогната от триумфа ú като популярен модел в серията видеоигри на Gran Turismo® и като съществена кола в първия филм от поредицата The Fast and The Furious.
Името Supra за пръв път се появява през 1978 г. като по-голяма и по-мощна версия на второто потомство Celica, преди да се превърне в сполучлив модел самичък по себе си.
Известна като A40, истинската Supra е последвана от три генерации: A60 през 1981 година, A70 през 1986 година и A80 през 1993 година
С мотор ситуиран начело и задно задвижване спортният GT автомобил остава в произвеждане до 2002 година, а с последното си поколение е най-мощният модел на Toyota произвеждан серийно.
Репутацията на Supra е подплътена от успехи в моторния спорт. По-специално, четвъртото потомство Supra, въведено през 1993 година, се трансформира в преобладаваща мощ в All-Japan GT надпреварите - днешната серия Super GT - печели четири пъти класа GT500.
GR Supra Racing Concept
Компактен автомобил с две порти, GR Supra Racing Concept има настройка с предно разположение на мотора и задвижване на задните колела и използва конструкцията от модерни леки материали.
Създаден от TOYOTA GAZOO Racing, концептуалният автомобил изцяло се вписва в концепцията "забавен за шофиране ", както Toyota дефинира уговорката си да прави все по-добри коли. Големият състезателен номер "90 " на вратите му е информация за кодовото име на Supra и затвърждава завръщането на петото поколение Supra.
Нейното развиване е продължение на вярването на Kiichiro Toyoda, създател на автомобилната компания, че присъединяване в моторния спорт излага колите на предизвикателствата на производителността и издръжливостта, които могат да спомогнат за развитието на по-добри коли, като в същото време основават интерес и вълнение автомобилните почитатели.
GR Supra Racing Concept ще бъде показана в новата версия на видео играта Gran Turismo Sport, която ще бъде на пазара през април 2018 година

ДИЗАЙН, ШАСИ И съоръжение
Концептуалният спортен автомобил има трагичен дизайн на каросерията, който включва огромно задно крило. Използван е здрав, само че лек композитен материал за детайли като широките предни и задни брони, предния сплитер и задния дифузьор, страничните прагове, корпусите на огледалата за обратно виждане и задното крило. Капакът е изработен от същия материал и има вдлъбнати въздуховоди. Предното стъкло и страничните прозорци са направени от пластмаса.
Шасито на автомобила е снабдено с понижено предно и задно окачване със стандартни съставни елементи. Състезателните колела на BBS са оборудвани със състезателни гуми Michelin. Спирачната система употребява Brembo Racing сприрачни апарати и дискове и автомобила има състезателна изпускателна система.
Кабината е напълно спортна и е оборудвана със спортно табло и седалка и защитен колан за лидера на OMP. Те също по този начин доставят и кормилото, монтиран на спортна колона и екипиран със система за промяна на предавките. Вратите са облицовани с панели от въглеродни влакна, а таблото включва състезателен дисплей.
Изискванията за сигурност при състезания се покриват с клетка и пожарогасители, а горивните и спирачните линии, педалната кутия, станциите за зареждане на акумулатора и окабеляването са проектирани да отговарят на стандартите за състезания.
НОВИЯТ AURIS
Повече хибридна мощ в по-динамичен дизайн

Правейки своя международен дебют на автомобилното ревю в Женева през 2018 г., третото потомство Auris разполага с по-динамичен екстериорен дизайн и с изцяло нов хибриден мотор с размер 2.0 литра, който се причислява към серията двигатели, бележейки дебюта на двойната хибридна тактика на Toyota.

Двойната хибридна тактика на TOYOTA
Toyota постоянно се e гордяла с обстоятелството, че слуша своите клиенти и тяхната противоположна връзка. По-специално - след 20 години водачество в хибридната технология и повече от 11 милиона продажби в международен мащаб, включително над 1,5 милиона броя в Европа - компанията се интересува от това, как може да продължи да усъвършенства своите хибриди и да ги направи по-привлекателни за нови видове от клиенти.
Поради тази причина Toyota реши да предложи своите съществени модели с опция за избор от два хибридни двигателя; единият осигурява обичайните преимущества на горивната успеваемост и релаксиращо шофиране, а вторият надгражда тези предимства с по-голяма мощ и по-динамични характерности при шофиране.
През 2010 година първото потомство Auris беше първият всеобщ модел на Toyota в Европа, който се възползва от хибридното задвижване и в този момент той ще бъде първият модел, предлагащ избор от две хибридни задвижвания.
Сегашната гама от мотори на Auris се състои от пет стандартни мотора и един хибриден. Все отново, отразявайки непрекъснатия фокус на марката върху хибридната технология, новият Auris ще предложи на клиентите единствено един конвенционален мотор - 1.2-литров турбо бензинов елемент - и избор от хибридни двигатели с мощ от 122 к.с., 1.8 литра или 180 к.с., 2.0 литра.
1.8-литровата система дава отговор на всички очаквания, които клиентите имат към изцяло хибридния мотор на Тойота - безшумна, интуитивна, сензитивна и самозареждаща се EV технология с ниски разходи за владеене, без потребност от зареждане в контакт, която предлага изключителна спестовност на гориво и ниски емисии на CO2 и до 50% от времето на ежедневните пътувания в електрически режим.
Продължавайки да обезпечава на клиентите си с всички тези преимущества, 2.0-литровата система изцяло се възползва от добавения комфорт, непоклатимост, маневреност и наслаждение от шофирането, присъщо на новоприетата платформа Toyota New Global Architecture (TNGA). Тя ще предложи на водачите "енергизиращо шофиране ", с повече мощ и инсталирани на волана пера за по-динамично, ангажиращо изживяване.

TOYOTA NEW GLOBAL ARCHITECTURE (TNGA)
Toyota New Global Architecture (TNGA) представлява основата за бъдещото развиване на Toyota в областта на задвижването и производството на коли. Това е революция в метода, по който фирмата проектира, и създава коли и е неразделна част от задачата на компанията да построява все по-добри коли, които са по-стилни, по-приятни за шофиране и даже по-безопасни.
TNGA вкарва нови, ясни правила за позициониране на разнообразни съставни елементи, които опростяват дизайна на автомобила в ключови области. Влиянието е върху елементи, които значително са извън полезрението на клиента, по този начин че дизайнерите са имали свободата да дадат на новия Auris визуално-отличителен тип с по-ниска позиция и по-привлекателни пропорции.
Новата платформа на Auris TNGA гарантира по-приятно шофиране посредством на центъра на тежестта, многопосочното задно окачване и по-твърдата корпусна обвивка посредством потребление на стомана с висока здравина като арматура в ключови области. Всичко това способства за по-доброто ръководство и непоклатимост, без да се компрометира пътуването и комфорта.
Всички нови коли, основани на TNGA, дават приоритет на най-високите стандарти за дейна и пасивна безопасност. Новият Auris е създаден, за да дава отговор на най-високите стандарти за безопасност и обезпечава нараснало равнище на сигурнсот посредством най-новата технология Toyota Safety Sense.

дизайн
По-дълъг и по-нисък от предшественика си, новият Auris има доста по-динамичен дизайн и по-забележителен фронтален стил.
Общата дължина се е нараснала с 40 мм, като всички те са употребявани в по-дългото междуосие. Важно е, че общата височина на новия хечбек е понижена с към 25 мм, докато височината на предницата на автомобила е с 47 мм по-малка от тази на настоящия модел. Резултатът е по-елегантна форма и по-атрактивен похлупак, което на собствен ред подобрява безопасността, като дава на шофьора по-добра видимост напред.
Новият челен дизайн е еволюция на философията на дизайнерите на Toyota Under Priority Catamaran и Keen Look. Под извития преден край на по-плоския похлупак, тясната горна решетка включва логото на Toyota, а в краищата - нови, напълно светодиодни предни светни с интегрирани дневни светлини.
Новият дизайн на задната част е по-заоблен от преди, усилвайки визуалната връзка сред предната и задната част на автомобила. Увеличение с около 14 градуса на наклона на задното стъкло и по-мускулестата форма над арката на задните колела, се съчетават, за да придадат на автомобила по-компактен тип, макар увеличавания с 20 мм заден надвес. Спойлерът на покрива е стандартен за всички равнища на оборудване.
Задните светодиодни светлини включват светлинни водачи, проектирани да подчертаят необятната задна позиция на новия Auris.Задната ризница отразява предния Under Priority Catamaran дизайн.
Новото потомство Auris ще бъде произвеждано в Бърнастон, UK от следващата година.

НОВОТО AYGO
Историята на триумфа продължава със свежо лице и повече наслаждение от шофирането от всеки път

Toyota AYGO 2018 прави своя дебют на Автомобилното ревю в Женева. Засилвайки неповторимата ДНК на модела и отличимото му позициониране в рамките на високо-конкурентния A-сегмент, дизайнерите и инженерите на Toyota не само засилват младежкия и характерен имидж на AYGO, само че и подобряват производителността и ръководството на автомобила, с цел да бъде той по-забавен за шофиране.

Пуснат на пазара през 2014 година, настоящият модел AYGO бележи незабравим триумф за Toyota в европейския сегмент А. Силно разпознаваемия насрещен дизайн, предния детайл "X " и необятната гама от варианти за персонализиране, които предлага, подсигуряват, че той постоянно се отличава от тълпата.
Привличайки вниманието на по-стилни клиенти спрямо тези, които купуват автомобилите си по чисто рационални причини, поразителният външен тип и завладяващото държание при шофирането на AYGO го трансформират в един от най-добре представящите се модели на Toyota за привличане на нови клиенти.
През 2017 година AYGO е измежду най-продаваните модели в А-сегмента с повече от 85 000 продадени бройки и дял в сегмента от 6,6%.

ДИЗАЙН
Новото AYGO резервира емблематичния `X` отпред, който в този момент се трансформира от двуизмерна графика в мощен триизмерен елемент. Отличителният нов фронтален дизайн включва модифицирани "keen look " предни светлини с интегрирани дневни светлини, които допълнително подчертават поразителния тип на AYGO.
Долната секция e завършена от предната решетка и акцентира стабилната позиция на AYGO, както и гъвкавостта, присъща на компактния автомобил.
Елементите под фаровете, налични в черно, гланцово черно или сребристо, акцентират върху ширината на автомобила.
В профил, триизмерните предни елементи се комбинират с новосъздадения дизайн на задните светлини като образно се свързват предната и задната част на автомобила, което основава усещане за движение напред и увеличена динамичност.
Отзад, новите диодни светлинни водачи осигуряват на AYGO изискан външен тип и правят модела елементарно различим. Уникалният светлинен автограф създава усещането за компактна кабина над по-широката долна част, с цел да подчертае ширината и стабилността на автомобила.
Новият екстериорен дизайн е допълнен с два нови цвята - магента и наследник, а добавянето на нови 15-цолови алуминиеви колела с неповторим дизайн за всяко равнище на оборудване добавя първокласния външен вид на новото AYGO.
От вътре, усъвършенстваната графика на таблото с инструментите има по-триизмерен ефект и то е осветено в нов цвят. Използвана е цветова скица от по-висок клас в кварцовото сиво и черен пиано лак, а за повечето равнища на съоръжение са създадени и нови тапицерии.

НИВА НА ОБОРУДВАНЕ
Структурата на равнищата на съоръжение на Новото AYGO e основана, с цел да привлече по-широка публика, посредством на специалния фокус, подложен върху високите равнища. Всяко равнище включва в себе си неповторими по своя дизайн детайли, лесно разпознаваеми по типа на предната броня, специфичните алуминиеви колела и елементите в интериора.
От най-ниското равнище x, през междинното x-play и високото равнище x-clusiv, всички те са създадени, с цел да отговорят на усетите и потребностите на разнообразни целеви клиенти.
x-play е в основата на новите равнища на оборудване на AYGO. То разполага с няколко опции, които разрешават на клиентите да персонализират автомобила си по свой вкус. Предлагайки изключителна стойност, високото общоприетоо съоръжение на x-play включва улеснения като климатик и мултимедиен сензорен екран със 7-инчов цветен екран.
Новият високо оборудван x-clusiv се базира на спецификацията на общоприетия x-play с отличителен двуцветен екстериор с възможни три съществени цвята.
В допълнение, две специфични равнища на оборудване x-cite и x-trend ще обновяват AYGO гамата регулярно.
x-cite е най-екстравагантният вид на серията AYGO, с помощта на уникалния магента цвят в двуцветна екстериорна комбинация, специфични 15 " черни алуминиеви колела, тапицерия на седалките Manhattan, вложки на вентилационните отвори и топката на скоростния лост в цвета на купето, инструментален панел и скоростен лост в черен пиано лак. Зашеметяващия син екстериор на x-trend е смесен с черен контур на фаровете, отличителни екстериорни стикери, специфични 15-инчови колела с 10 спици, частична кожена тапицерия и цветни интериорни елементи.

ДИНАМИКА ПРИ УПРАВЛЕНИЕ
Новото AYGO предлага усъвършенствания в производителността и усъвършенствана динамика при шофиране за още по-голяма еластичност в градовете, като в същото време запазва най-високата в класа изгодност. Освен това, той се радва на значително намаляване на равнищата на звук и трептения, за да се усили равнището на комфорт.

Спечелилият голям брой награди 1.0-литров, 3-цилиндров, 12-клапанен, VVT-i мотор на Toyota към този момент дава отговор на Euro 6.2. Той е преработен, съчетавайки идеално мощността и потреблението на гориво с подобрено предаване на въртящия момент при по-ниски обороти на мотора за още по-приятно шофиране в градския трафик.

Той се възползва от нова система за двойно впръскване на гориво, по-високо съотношение на втвърдяване, набор от нови компоненти с ниско търкане, изстудяване на системата за рециркулация на отработените газове (EGR) и усъвършенствания за намаляване на вибрациите при работа на празен ход.
Двигателят в този момент развива 53 кВт (72 к.с.) при 6000 об / мин и въртящ миг от 93 Нм при 4 400 об / мин. Новото AYGO форсира от 0-100 км / ч за 13.8 секунди и ще доближава максимална скорост от 160 км / ч.

Новото AYGO се предлага както в стандартнa, така и в еко-версия. Последната има по-дълги 4-та и 5-та предавка, гуми с нисък коефициент на противодействие при търкаляне, система Stop & Start на Toyota и подобрения в аеродинамиката.

Стандартната версия има намалена консумацията на гориво от 4.1 до 3.9 л / 100 км (NEDC цикъл), което води до спад в емисиите на CO2 от 5 г / км до едвам 90 г / км.
В допълнение към подобренията и ефективността на мотора, новите настройки на окачването на AYGO са променени и софтуерът за кормилно управление е ъпдейтнат, което позволява на автомобила да реагира бързо и прецизно на придвижванията на лидера за още по-голяма еластичност и наслаждение от градското шофиране.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР