Три държавни корпорации от Китай в четвъртък подписаха с властите

...
Три държавни корпорации от Китай в четвъртък подписаха с властите
Коментари Харесай

Китай и Аляска подписаха споразумение за LNG-проекти за 43 млрд. долара


Три държавни корпорации от Китай в четвъртък подписаха с управляващите на Аляска и компанията й Alasca Gasline Development Corp. (AGDC) съглашение за осъществяване на територията на американския щат на планове за полутечен природен газ (LNG) за 43 милиарда $.

От китайска страна в съглашението вземат участие China Petrochemical Corp. (Sinopec), държавният фонд China Investment Corp. (CIC) и Bank of China, се споделя в известие на ръководещите Аляска.

Споразумението е подписано по време на формалното посещаване на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Китай.

Според оценката на управляващите от Аляска, съглашението за газа с китайските компании с времето ще даде опция за понижаване на комерсиалния недостиг на Съединени американски щати във връзка с страните от Азия с 10 милиарда $ годишно. През 2016 година дефицитът единствено с Китай е бил 347 милиарда $.

Освен това, съглашението дава опция за основаване на 12 хиляди работни места в Съединени американски щати за интервалът на строителството на обектите.
Освен върху двустранната търговия, експортът на LNG от Съединени американски щати за Китай ще подкрепи и напъните на китайската страна, ориентирани към подобряването на качеството на въздуха и прехода към бъдеще с по-ниски изхвърляния на въглероден двуокис в атмосферата, което е съпроводено и с отвод от въглищата в интерес на природния газ “, декларира президентът на Energy Foundation China Чжоу Цзи.

Потреблението на газ в Китай през последното десетилетие се усили с повече от четири пъти, като страната е на трето място по импорт на синьо гориво.

Потреблението на газ от началото на 2017 година е с 18 % повече от аналогичния интервал на предходната година. Основни снабдители на Китай са Катар и Австралия, като сега текат и дейности по доставка на съветски тръбопроводен газ.

Съединени американски щати разполагат със ресурси от природен газ от порядъка на 330 трлн. куб фута, само че към този момент страната не разполага с експортни благоприятни условия, изключително на тихоокеанското крайбрежие.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР