Тревожността обикновено се свързва основно с емоционалните и умствени симптоми.

...
Тревожността обикновено се свързва основно с емоционалните и умствени симптоми.
Коментари Харесай

Физическите симптоми на безпокойството

Тревожността нормално се свързва главно с прочувствените и умствени признаци. За да стигне до тях обаче, тялото е било подложено на стрес, отделило е съответните хормони (адреналин, кортизол) и е почнало " да се държи " по избран метод. Ето някои от най-честите физически проявления на безпокойството.

Сърцебиене

Това е един от класическите признаци на тревогата. Сърцето приема напрежението като спешна обстановка и приготвя тялото за пердах или бягство от заплахата, като стартира по-усилено да изпомпва кръв. Пулсът се учестява и попадаме в затворен кръг от паника, последвана от сърцетуптене, последвано от паника.

Постоянно отмалялост

Причината за нея са още веднъж хормоните на напрежението, които ни държат непрекъснато под паника и не разрешават действително ободряване.

Проблеми със съня

Те са разследване от горното. Хората, страдащи от безпокойствие, заспиват мъчно, мъчно спят умерено и дълготрайно и се разсънват като изцедени.

Мускулни болки

Да познаем ли каква е повода за тях? Стресът, несъмнено. Постоянното напрежение държи и мускулите стегнати, като най-често това са тези на врата, раменете и гърба - мускулите, с които понасяме " товара " на проблемите си.

Стомашни проблеми

Изнервени, изтощени и схванати. Към това да прибавим и запек, стомашно разстройство и болки в корема. Обикновено име храносмилателната система страда съществено, когато сме подложени на стрес.

Треперене

Този признак върви като бонус към тревогата. Треперенето в композиция с елементарно стряскане са резултат от упованието на тялото ни, че ще се случи нещо притеснително.

Чести настинки

Обяснението е просто - паднал имунитет. В интервали на непрекъснато безпокойствие имаме податливост да се разболяваме по-често. /lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР