Тревожността е едно от най-често срещаните психологически заболявания днес, което

...
Тревожността е едно от най-често срещаните психологически заболявания днес, което
Коментари Харесай

5 ефективни начина да победим тревожността

Тревожността е едно от най-често срещаните психически болести през днешния ден, което е на равнището на напрежението и депресията.

Поради огромния брой наранени хора, са извършени доста проучвания, за да се откри по какъв начин може дейно тя да бъде преодоляна.  

Да не бъдем плебеи на възприятията си

Много постоянно хората сме саботирани от своите лични мисли и усеща. Превръщаме се в техни плебеи, поддаваме се на отрицателното и забравяме какъв брой е значимо да останем положителни в всекидневието.

Психолозите са на мнение, че всеки от нас разполага с нужните умения, с цел да направи своя избор, да вземе верните решения и да гради интензивно бъдещето си, без да се въздейства от негативните фактори на средата си.

И въпреки всичко, с цел да сме по-конкретни, дано да забележим кои са 5-те най-ефективни метода за победа на тревогата?

Физическата интензивност

Движението ни разрешава да освободим мозъка си, тъй като при нея се фокусираме единствено върху физическите аспекти като дишането, да вземем за пример.

Психолозите настояват още, че посредством физическата интензивност можем да се отървем от всички терзания и проблеми, които са действителния източник на нашата тревога.

Редовните извършения в всекидневието са в положение да снижат равнището на тревога с 50% и са един от най-ефективните и здравословни способи за превъзмогване на този проблем.

Когнитивна – поведенческа терапия

Тази терапия е едно от ученията на психотерапията, което ви разрешава да получите тъкмо и ясно схващане на всички аргументи и последствия от тревогата.

От нея можете да научите смисъла на мислите и по какъв начин те въздействат на възприятията и дейностите ни.

Медитация

Много изследвания са безапелационни, че тревогата въздейства върху тялото, елиминирайки напрежението в рисковите области на мозъка, които са виновни за генерирането и насочването на мислите. Ето за какво една от най-честите прояви на тревогата е бързата и лесна загуба на самоконтрол.

Психолозите оферират медитацията като способ за „ изключване “ и поддържане на прочувствен надзор.

Здрав сън

Различни изследвания са потвърдили, че безсънието и нарушаванията на съня са главните аргументи за безпокойствие. Ако сънят не е с положително качество и не трае задоволително дълго, зоната на мозъка, виновна за пораждане на тревогата, се задейства.

Затова и психотерапевтите разпознават висока степен на тревога точно при хора с бодърствуване. За да се избегне тази обстановка, се предлага да си осигурите всекидневно непрестанен сън от 8 часа. Трябва също да избягвате храни, които пречат на дълбокия сън, като захар, наситени мазнини и кофеин.

Сънят и персоналната отмора са един от най-важните и нужни способи за превъзмогване на тревогата.

Йога улеснява релаксацията

Медитацията и релаксацията облекчават и усъвършенстват душевното положение. Ето за какво заниманията с йога е целесъобразно – това носи големи изгоди за здравето.

Йога понижава безпокойството, стимулирайки парасимпатиковата нервна система, което предизвиква отпущането и оказва помощ за положителния надзор на резултата от него върху тялото и мозъка. За да се възползвате от позитивните резултати на заниманията с йога, специалистите предлагат заниманията да са с периодичност 3 пъти седмично, в продължение най-малко на 4 месеца.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР