Третото поколение на хечбека Auris логично заема централно място на

...
Третото поколение на хечбека Auris логично заема централно място на
Коментари Харесай

Новият Auris: хибриди вместо дизел

Третото потомство на хечбека Auris разумно заема централно място на щанда на Toyota в Женева. Новият модел наподобява много по-интересно от предшественика си и явно залага на ослепителен дизайн - покривът е по-нисък, каросерията е разширена с 30 мм, а с цел да реализиран по-хармонични пропорции, японците са скъсили предния надвес за сметка на по-дълга задна част.



Междуосието на Auris също е повишено. Допълнителните 40 мм са в изгода най-вече за пасажерите откъм гърба. Стъклата на експоната в Женева са мощно тонирани, а фотоси на интериора към момента няма, тъй че вътрешният дизайн остава мистерия.



За сметка на това от Toyota не се скъпят на техническа информация. Новият Auris е издигнат на платформата TNGA с многозвенно задно окачване. Базовият мотор ще бъде 1.2-литров с турбокомпресор.



Дизелите изпаднаха в недружелюбност в Европа и японците са решили да ги заменят с хибридни модификации. Те ще бъдат две, като първата е насочена към икономичното шофиране, а втората - към спортното.



Малкият хибрид има 1.8-литров атмосферен елемент и електромотор. Системната мощ на установката е 122 к.с. За по-амбициозни водачи е предопределен хибридът с 2.0-литров турбодвигател с висока степен на втвърдяване и електромотор с обща мощ 180 коня.









Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР