Третодивизионният ЦСКА 1948 се обърна към министър-председателя Бойко Борисов с

...
Третодивизионният ЦСКА 1948 се обърна към министър-председателя Бойко Борисов с
Коментари Харесай

"ЦСКА 1948" призова Бойко Борисов да прекрати договорите за базите на фалиралия ЦСКА

Третодивизионният " ЦСКА 1948 " се обърна към министър-председателя Бойко Борисов с искане договорите за прилагане на базите на банкрутиралия ПФК ЦСКА АД, подписани сред спортното министерство (ММС) и " ЦСКА - София ", да бъдат прекъснати.

Според аматьорския клуб са погазени Законът за физическото образование и спорта (ЗФВС), Законът за държавната благосъстоятелност (ЗДС) и правилникът за използването му (ППЗДС). " Имоти - обществена държавна благосъстоятелност, а точно състезателен комплекс " Българска войска " и подготвителна футболна база " Панчарево ", са предоставени за прилагане без осъществяване на наложителния в такива случаи търг.

Преди ден от министерството обясниха пред Би Ти Ви, че договорите са за краткотрайно прилагане против възнаграждение и по тази причина не е нарушен законът.

" Дневник " зададе въпроси до спортното министерство за това дали " ЦСКА - София " е плащал наем или сумите се приспадат напълно от ремонтите по базите, както и кои поправки влизат в сметките. До публикуването на материала отговор не е получен.

ММС и " ЦСКА - София " дълго отказваха да показват договорите, само че го направиха при започване на месеца. В него е записано, че клубът от Първа лига употребява базите до провеждането на търг за дълготрайното им отдаване чартърен, като в същото време би трябвало да заплаща наем от малко над 80 000 лв. месечно.

" Възможността да се правят усъвършенствания, включително трайни, както от сдружението, на което са предоставени парцелите, по този начин и от трети лица против прихващане от дължимия наем, основава риск регистрираните суми за усъвършенствания неведнъж да надвишават наемните цени и страната да се окаже в позиция на дебитор по отношение на комерсиалното сдружение. – член 11 от споразуменията ", пишат от " ЦСКА 1948 ".


© Анелия Николова

Те желаят " уважаемите депутати " от Народното събрание да извикат по тематиката с базите на ЦСКА спортния министър Красен Кралев. " Според нас господин Красен Кралев е задължен да изясни по време на парламентарно запитване всички свои дейности и бездействия по преустановяване контракта за базите на ЦСКА, съглашението с Литекс (така от " ЦСКА 1948 назовават " ЦСКА - София) и последвалия отвод да даде документите пред обществото. "

При разкриването на договорите " ЦСКА - София " разгласи, че го прави " с цел да стане ясно на всички, че ЦСКА е единственият тим, който продължава да заплаща, с цел да употребява личните си бази ".

" Ясно е, че има закон, който би трябвало да се съблюдава. Ясно е къде са почитателите, само че има процедури, законови правила и би трябвало да си извървим пътя. Колкото и да ми е тежко, колкото и бързо да желая това да завърши. Всеки ден поддържам връзка с почитатели в обществените мрежи. Бързат хората, обезпокоени са, желаят този въпрос да реши. Аз го желая повече от тях ", сподели неотдавна Кралев.

В момента се чака оповестяването на конкурс за дълготрайното прилагане на базите. Стадион " Българска войска " и комплексът в Панчарево влизат в новосъздаденото държавно сдружение " Сердика спортни парцели " ЕАД като стъпка от процедурата към състезанието. Спортният министър Кралев разгласи, че документите и критериите за присъединяване са направени.

" ЦСКА 1948 " изрази терзание, че министърът е подложен на напън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР