Третият понеделник от януари е считан за най-потискащия ден в

...
Третият понеделник от януари е считан за най-потискащия ден в
Коментари Харесай

Днес е най-потискащият ден в годината

Третият понеделник от януари е считан за най-потискащия ден в годината. Изследователи от университета на Кардиф даже са извели уравнение, основано върху индикатори като неприятното време, финансови отговорности, отричане от новогодишни решения, липса на мотивация, нужда да се подхващат дейности, което потвърждава за какво точно този ден е най-депресиращият в годината, съобщи Българска телеграфна агенция.
За справяне с мрачното въодушевление, съпътстващо "тъжния ден ", интернационалните специалисти дадоха няколко поучават какво да хапваме и с какво да се занимаваме, с цел да се оправим с депресията. Хората постоянно се утешават с изобилстващи от добавена захар артикули. Те обезпечават кратковременен положителен прилив, само че по-късно силата, концентрацията и приповдигнатостта ни спадат. Вместо тях специалисти по хранене предлагат да хапваме повече пуешко месо, риба, броколи, салата.
Извън храненето експертите предлагат да почистим съзнанието си от непотребни и натоварващи мисли. Хубаво е да слушаме музика. За задачата може да използваме листата на платформата Спотифай със стоте най-зареждащи песни. Оцветяването на книжки за възрастни набира все по-голяма известност като средство за преборване на напрежението и отключване на креативния капацитет. Проучване демонстрира, че оцветяването на книжки за възрастни усъвършенства чувството за благоденствие с 25 %.
Случайните прояви на добрина, даже и да са дребни, карат освен хората, към които са ориентирани, само че и самите нас да се усещаме по-позитивно. Направете кафе на подтиснат сътрудник, обадете се на другар в потребност, отстъпете мястото си в превоза или се усмихнете на чужд. Опитайте се през този ден да избягвате обществените мрежи, защото съществува възможност нечия самодоволна обява да ви накара да се почувствате още по-окаяни. Мислете по-позитивно на работа. Колкото и да ви е неприятно, че работите, няма да ви стане по-добре, в случай че се оплаквате. Хората по природа са склонни да се вторачват в неприятното, само че се постарайте да възприемате януари не като тъмен и тягостен месец, а като време за ново начало.
Друг потребен съвет е гледането на комедии. Всеизвестен факт, подсилен от редица изследвания, е, че смехът е най-хубавото лекарство и е потребен за душевното здраве, съня и качеството на живот като цяло. Поради тази причина вечерта пропуснете нормалната сапунка, изобилстваща от непознати драми, и я заменете с обичана и положително зареждаща комедия. И може би най-важното - намерете време за фамилията или приятелите. Социалното другарство е значимо за положителното ни въодушевление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР