Третият мандат най-вероятно ще отиде при БСП, такава прогноза направи

...
Третият мандат най-вероятно ще отиде при БСП, такава прогноза направи
Коментари Харесай

Гореща прогноза от политолог. Кой ще грабне третия мандат от Радев


" Третият мандат най-вероятно ще отиде при Българска социалистическа партия ", такава прогноза направи пред бизнес уеб страницата “Дивидент ” политологът от Изследователски център " Тренд " Димитър Ганев. 

" Въпреки различията, които следим сред Румен Радев и Корнелия Нинова, президентът желае да резервира връзката си със социалистите ", съобщи той. 
-->
Политологът е на мнение, че вървим към нови избори, а не към сформиране на държавно управление.

" Чухме и двете позиции на ГЕРБ и " Продължаваме промяната " безусловно в деня след изборите. Лидерът на ГЕРБ имаше изявление на 4-ти октомври, а Кирил Петков и Асен Василев още в изборната нощ потвърдиха, че няма смяна в позицията им. Днес сме 12-и октомври - една седмица няма никакво придвижване по този въпрос. Ако се вървеше в посока сформиране на кабинет, към този момент щяхме да сме видели първите знаци. Другата сряда (19-и октомври) се открива 48-ото Народно заседание и там ще бъде подложен въпросът за избор на ръководител на новия парламент, а той се оформя новото болшинството. На този стадий няма индикация и в тази посока ".

Ганев разяснява и казаното от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който съобщи, че партията му ще излъчи контактна група, с която да се договаря за сформиране на кабинет.

" От ГЕРБ нямаха никаква друга алтернатива с изключение на тази да предложат договаряния. Задача номер едно за тях е да опитат да излязат от политическата изолираност. Това минава през някаква форма на колаборация с “Продължаваме смяната " и “Демократична България ” или и двете дружно. Това, на което явно ще заложи ГЕРБ в идващите месеци е интерпретацията, че са създали всичко допустимо, с цел да създадат държавно управление, само че поради отвод на другите партии не са съумели ". 

Ганев изрази мнение, че най-вероятно изборите ще са през февруари или началото на месец март.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР